Galibaf: Saldırgan Cezalandırılana Kadar Yakalarını Bırakmayacağız

Muhammed Bakır Galibaf, ABD Savunma Bakanı’na hitaben yaptığı açıklamada, saldırgan taraf cezalandırılana kadar geri adım atmayacaklarını söyledi.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda ABD’li askeri yetkililerin İran’ın gerçekleştirdiği hedefli saldırıların ve bunun yol açtığı kayıpların boyutuna ilişkin kamuoyuna bilgi vermediğini savundu.

Galibaf paylaşımında, “ABD’li askeri komutanlar, İran’ın giderek artan hedefli ve etkili saldırılarının isabet oranı ve kendilerine verdiği acı verici zararlar hakkında neden rapor sunmuyor?” ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin Kongre üyelerine “bir çıkış planlarının olmadığını” söylediğini öne süren Galibaf, buna karşın medyada farklı açıklamalar yapıldığını ve bunun piyasaları yönetme amacı taşıdığını iddia etti.

Galibaf mesajında, “Saldırgan cezalandırılana kadar yakalarını bırakmayacağız” dedi.

Galibaf ayrıca bir gün önce yaptığı başka bir paylaşımda ise bugün herkes için “hakkın tesis edilmesi adına cihadın farz olduğunu” belirterek halkı meydanlarda, camilerde ve sokaklarda bulunmaya çağırdı. İran’daki iç meselelerde ulusal çıkarların siyasi çekişmelerin önünde tutulması gerektiğini ifade eden Galibaf, halkın sokaklara çıkarak ülkeye ve silahlı kuvvetlere destek vermesi gerektiğini söyledi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın