İbrahim Anlaşmaları, Sarı Kovboy Trump’ın ilk başkanlık döneminin sonunda Siyonist, soykırımcı İsrail ile bazı Arap devletlerinin ABD arabuluculuğunda diplomatik ilişkilerini normalleştirmesi için kaleme alınmıştı.
ABD “İsrail’e teslim o” diyor! Vadedilmiş topraklarda bir adım daha! İbrahim Anlaşması’nda gizli bir madde var! İşte İbrahim Anlaşmaları tam metni
ABD Başkanı Sarı Kovboy Donald Trump, İran ile ülkesinin anlaşma yapmak için aralarında Türkiye’nin de olduğu bazı ülkelerin İbrahim Anlaşmalarına katılması gerektiğini açıkladı.
Trump, Suudi Arabistan, Katar, Pakistan, Türkiye, Mısır ve Ürdün’ün İbrahim Anlaşmaları’nı imzalamasının zorunluluğunu vurguladı.
İbrahim Anlaşmaları, Sarı Kovboy Trump’ın ilk başkanlık döneminin sonunda Siyonist, soykırımcı İsrail ile bazı Arap devletlerinin ABD arabuluculuğunda diplomatik ilişkilerini normalleştirmesi için kaleme alınmıştı.
İlk olarak Eylül 2020’de İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahrain arasında ikili anlaşmalar imzalandı.
Sudan Ekim 2020’de İsrail ile ilişkileri normalleştirme niyetini beyan etti ancak ülkede iç savaş çıkması sebebiyle imzalar atılamadı.
Bu ülkeleri Aralık 2020’de Fas izledi. Soykırımcı İsrail ile Fas arasında diplomatik ilişkiler tesis edildi.
1992’den bu yana soykırımcı İsrail ile diplomatik bağları bulunan Türk Cunhuriyetleri’nden Kazakistan da Kasım 2025’te İbrahim Anlaşmaları’na dahil oldu.
Soykırımcı İsrail’in Aralık 2025’te resmen tanıdığı ve bir ifsad projesi olan Somaliland de aynı dönemde İbrahim Anlaşmaları’na katılacağını ilan etti.
Somali’den tek taraflı bağımsızlığını ilan eden ve bir Siyonizm aparatı olan Somaliland’i resmen tanıyan tek ülke soykırımcı Siyonist İsrail.
İŞTE İBRAHİM ANLAŞMALARI TAM METNİ
“Bu üç ülkenin liderlerinin büyük cesareti sayesinde, her inançtan ve her kökenden insanın barış ve refah içinde birlikte yaşadığı bir geleceğe doğru büyük bir adım atıyoruz.”
Donald J. Trump Amerika Birleşik Devletleri Başkanı
İşte İbrahim Anlaşmaları Bildirgesi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sayfasında yer alan orijinal belgeye göre; masumane görünen ancak tam bir ifsad bildirgesi olan metin şu şekilde;
“Aşağıda imzası bulunan bizler, Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında karşılıklı anlayış ve birlikte yaşama, insan onuruna ve özgürlüğüne, din özgürlüğü de dahil olmak üzere, saygı temelinde barışın korunmasının ve güçlendirilmesinin önemini kabul ediyoruz.
Üç İbrahimî din ve tüm insanlık arasında barış kültürünü geliştirmek için dinler arası ve kültürler arası diyaloğu teşvik etme çabalarını destekliyoruz.
Bizce zorlukların üstesinden gelmenin en iyi yolu işbirliği ve diyalogdur ve devletler arasında dostane ilişkiler geliştirmek, Ortadoğu’da ve dünyada kalıcı barışın sağlanmasına katkıda bulunur.
Bu dünyayı, ırkı, inancı veya etnik kökeni ne olursa olsun herkesin onurlu ve umut dolu bir yaşam sürebileceği bir yer haline getirmek için her bireye karşı hoşgörü ve saygı göstermeyi amaçlıyoruz.
İnsanlığa ilham vermek, insan potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve ulusları birbirine daha da yakınlaştırmak için bilim, sanat, tıp ve ticareti destekliyoruz.
Amacımız radikalleşmeyi ve çatışmayı sona erdirerek tüm çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamaktır.
Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında barış, güvenlik ve refah vizyonunu benimsiyoruz.
Bu ruhla, İbrahim Anlaşmaları ilkeleri çerçevesinde İsrail ile bölgedeki komşuları arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasında kaydedilen ilerlemeyi içtenlikle karşılıyor ve cesaretlendiriyoruz.
Ortak çıkarlar ve daha iyi bir geleceğe yönelik ortak bir bağlılık temelinde bu dostane ilişkileri pekiştirme ve genişletme yönündeki devam eden çabalardan cesaret alıyoruz.”
Not: ABD Başkanı Donald J. Trump, Bahreyn Dışişleri Bakanı Dr. Abdullatif bin Raşid el-Zayani, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el-Nahyani, 15 Eylül 2020 Salı günü Beyaz Saray’ın Güney Çimliği’nde İbrahim Anlaşması’nı imzaladılar.
İBRAHİM ANLAŞMASI’NDA GİZLİ BİR MADDE VAR!
Yazar-mütefekkir Burhanettin Duran, Milli Gazetede yer alan bir yazısında şu görüşleri ifade etti;
“İbrahim Anlaşması, öncesinde başlayan BAE ve Bahreyn’in silah alımı sürecini kolaylaştırmıştır.
Uçak ve savunma sanayii ile ilgili her türlü askeri mühimmatın alınabilmesi için hem ABD hem de İsrail’le girişimlerde bulunmuşlardır.
BAE, yaklaşık on yıldır doğrudan İsrail’den, askeri malzeme satın almaktadır.
İbrahim Anlaşması’ndan sonra bölgede etkin olabilmek için İsrail’den ‘en son teknolojilere sahip casusluk ekipmanları’/ ‘özel savunma sistemleri’, Amerika’dan F-35 savaş uçakları satın almak için girişimlerde bulunmuştur.
Hatta bu konuda İbrahim Anlaşması’nda gizli bir maddenin var olduğu iddia edilmektedir.
Bütün bu girişimler, ABD-İsrail merkezli silah tacirlerinin işine yaramış, yeni pazarlama alanları elde etmişlerdir.
İsrail ve İsrail’e destek veren Arap ülkelerinin bu silahlanma yarışı, Filistin’de mücadele eden bazı hareketlerin mücadele anlayış ve stratejilerini yeniden gözden geçirmelerini sağlamıştır.
Kendi başlarına ayakları üzerinde durabilme imkân ve şartlarını araştırmışlar ve stratejilerini de bunun üzerine geliştirip kurmuşlardır.
HAMAS’ın Gazze’de inşa ettiği tüneller, roket ve siber saldırı merkezli savunma sistemi bunun en canlı örneğidir.
Aksa Tufanı’ndaki başarı, böyle bir yaklaşımın doğal sonucudur.”
VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR AYRINTISI!
Tekrar etmek gerekirse;
* İbrahim Anlaşmaları ile Abd tüm ülkelere, “İsrail’e Teslim Olun” Diyor!
* Siyonist İsrail, İbrahim Anlaşmaları ile Vadedilmiş Topraklarda Bir Adım Daha atmak istiyor!
milligazetet
