Yemen ordusu, “Asir” ve “Necran” bölgelerinde Suudi subay ve askerlere yönelik düzenlediği saldırıda Suudi güçlerine ağır kayıplar verdirdi.
Ensarullah Hareketi Siyasi Büro Üyesi Muhammed el-Ferah, “Asir” ve “Necran” bölgelerinde 45 Suudi subay ve askerin öldüğünü, 100 kişinin de yaralandığını duyurdu.
Haber kaynakları saatler önce, bu saldırıların ardından “Necran” bölgesinde birkaç patlama sesinin duyulduğunu bildirdi.
Suudi Sivil Savunma Teşkilatı, Necran’da tehlike sirenlerinin devreye girdiğini açıkladı.
Yemen ordusu ayrıca bu hafta içinde Suudi paralı askerlerine de ağır bir darbe indirdi.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu haftanın Pazartesi günü ülkenin güneyindeki Şebve vilayetinde bulunan “El-Alem” askeri kışlasına saldırı düzenlendiğini bildirdi.
Seri, bu kışlanın yönetiminin Suudi subayların elinde olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: Bu saldırılar sırasında, aralarında Suudi subayların da bulunduğu onlarca Suudi paralı askeri öldü ve yaralandı.
Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, kandırılmış kişilere uyarılarda bulunarak Suudi Arabistan’ın kendilerini parayla ölüme sürükleyen ve kendi askerlerinin yerine kurban eden çağrılarına karşılık vermemelerini istedi.
