Arabistan Yemen’de Pazar Yerini Bombaladı

rasthaber

Rasthaber – Suudi Arabistan savaş uçaklarınca Saade kentinde bulunan kalabalık bir pazara yapılan saldırıda 6 kişi şehit oldu 14 kişi de yaralandı. 

Yine Suudi savaş uçaklarınca Saade kentinin güney batısındaki el-Zahir bölümünde Yemenlilerin evlerine yapılan saldırıda bir kadın ve bir çocuk hayatını kaybetti. 

Bir askeri kaynak tarafından yapılan açıklamaya göre, Yemen Ordusu ve halk komiteleri Yemen'in firari Cumhurbaşkanı Mansur Hadi taraftarlarının Hacce ilçesindeki Meyda sınır bölgesine yönelik saldırısını engelledi, operasyonda Hadi taraftarı onlarca kişi öldü veya yaralandı ve enaz 5 askeri araç imha edildi. 

Yemen Ordusu ve halk komiteleri ile Suudi askerler arasında Yemen'deki Cizan kentinin  el-Hube bölgesinde yaşanan çatışmada aralarında 2 komutanın da bulunduğu 9 Suudi askeri öldürüldü. 

Yine Yemen Ordusu ve halk komiteleri keskin nişancıları Necran'ın el-Şorfe bölesinde bir Suudi askeri öldürdü. 

Öte yandan Suudi askerlerin Recla toplanma merkezi ile Necran'daki Şecea, Meraş, Tuveylek ve Nehuka askeri üsleri Yemen Ordusu ve halk komiteleri tophane birliklerince hedef alındı. 

Yemenli güçler Mensur Hadi taraftarlarının Arabistan'ın Asir kentindeki Aleb sınır hattına yönelik saldırısını engellemeyi başardı. 

Yemen'in balistik füzesi Saudi Aramco şirketini hedef aldı

Yemen ordusu füze birlikleri Perşembe akşamı bir adet kısa menzilli Bedir-1 balistik füzeyi Cizan'daki Aramco şirketine fırlattı. Bu füze ile Arabistan'ın güneyinde bulunan Cizan kentindeki Aramco petrol şirketi ikinci kez hedef alınmış oldu. 

Yemen Ordusu füze birlikleri 23 Mart'ta balistik bir füze ile Aramco şirketini hedef almıştı. 

Bu Haberi Paylaş