Ayetullah Mekarim Şirazi ve Ayetullah Nuri Hemedani’den Rehber Seçiminin Hızlandırılması Çağrısı

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın şahsım olarak komşu ülkelerden özür diliyorum açıklaması sonrası İranlı büyük taklit mercilerinden uzmanlar meclisinden rehber seçimini çabuklaştırmaları çağrısında bulundular.

Ayetullah Mekarim Şirazi’den Lider Seçiminin Hızlandırılması Çağrısı

İranlı büyük taklit mercii Ayetullah Mekarim Şirazi, Uzmanlar Meclisi üyelerine gönderdiği mesajda ülke liderinin seçilmesi sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirterek bunun zamanında gerçekleşmesinin ulusal güç ve yönetim düzeni açısından önemli olduğunu vurguladı.

Ayetullah Mekarim Şirazi Uzmanlar Meclisi üyelerine hitaben yayımladığı mesajda, İran’da yeni liderin belirlenmesi sürecinin hızlandırılması gerektiğini ifade etti.

Mesajında bu sürecin geciktirilmemesi gerektiğini vurgulayan Mekarim Şirazi, lider seçiminin zamanında gerçekleştirilmesinin ulusal otoritenin güçlenmesine ve ülke işlerinin daha düzenli şekilde yürütülmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Ayetullah Nuri Hemedani’den Lider Seçiminin Hızlandırılması Çağrısı

İranlı büyük taklit mercilerinden Ayetullah Nuri Hemedani, Uzmanlar Meclisi üyelerine gönderdiği mesajda yeni liderin seçilmesi sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirterek bunun hem düşmanların umutlarını boşa çıkaracağını hem de ülke içindeki birlik ve dayanışmayı güçlendireceğini ifade etti.

Büyük taklit mercilerinden Ayetullah Nuri Hemedani, Uzmanlar Meclisi üyelerine hitaben yayımladığı mesajda liderlik seçimi sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nuri Hemedani mesajında, İran Anayasası’nın lider seçme görevini Uzmanlar Meclisi’ne verdiğini hatırlatarak, söz konusu meclisten beklentinin gerekli hassasiyet ve şartları dikkate almakla birlikte İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni liderinin belirlenmesi sürecini hızlandırması olduğunu ifade etti.

Ayetullah Nuri Hemedani, bu adımın düşmanların umutlarını boşa çıkaracağını, ülke genelinde mevcut olan ulusal birlik ve dayanışmanın korunmasına katkı sağlayacağını ve aynı zamanda ülkeyi saldırılara karşı savunan güçlü silahlı kuvvetlere destek anlamı taşıyacağını belirtti.

Mesajında ayrıca alınacak bu karara toplumun tamamının uyacağını temenni etti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın