Rasthaber – Birleşmiş Milletler Orta Doğu Uzlaşması koordinatörü, İsrail rejiminin uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Filistinli çocukları öldürdüğünü vurguladı.
Birleşmiş Milletler Orta Doğu Uzlaşması koordinatörü Nickolay Mladenov, Güvenlik Konseyi’nin oturumu sırasında Filistin’deki durum hakkında şöyle bir açıklamada bulundu: “İsrail uluslararası hukuku ihlal edip, Filistinli çocukları öldürüyor ve yerleşim yerlerini genişletiyor.”
Nickolay Mladenov, “İsrail yerleşim yeri inşasını durdurmak için hiçbir adım atmadı ve bu uluslararası hukuk ihlalidir” dedi.
Nickolay Mladenov, “İsrail, 40 Filistinli aileyi, Kudüs'ün doğu kesimindeki Silvan mahallesinde yerleşim yapmak için yerinden etti. İsrail aynı zamanda, Gazze Şeridi'nin güneyinde Filistinli çocukları ve gençleri de öldürdü” diye ekledi.
Birleşmiş Milletler Orta Doğu Uzlaşması koordinatörü, “Düzinelerce işgalci İsrail askeri, Batı Şeria'daki Ramallah'a baskın yaparak, Filistin haber ajanslarına girdi ve bir çok Filistinliyi yaraladı.” dedi.
Yine bu arada Kuveyt'in Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Mansur El-Atibi Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, “İsrail, Filistinliler konusunda savaş suçu ve insanlığa karşı cinayetler işlemektedir.” dedi.
Şunu da belirtmeyi gerekli gördü, “Güvenlik Konseyi, işgal altındaki topraklarda İsrail rejiminin işlediği suçlara karşı sessiz kalmamalı.” El-Atibi, İsrail rejimini işgalci bir güç olarak işgal edilen topraklardaki tüm yerleşim faaliyetlerini durdurma çağrısında bulundu.
Kuveyt temsilcisi şöyle ekledi: “İsrail'in İslami ve Hıristiyan kutsal topraklarının yasa dışı ve kanunsuz eylemlerini kabul etmiyoruz.”
