Ebu Âlâ El-Velayi: Aksa Tufanı Operasyonu Hedeflerine Ulaşacak

GİRİŞ: 13.09.2024 15:27      GÜNCELLEME: 13.09.2024 15:27
Rasthaber -  Irak Seyyidü’ş Şüheda Tugayları Genel Sekreteri Ebu Âlâ el-Velayi, Aksa Tufanı operasyonunun hedefine ulaşacağını ve Irak direnişinin millete ve Filistin direnişine desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Ebu Âlâ el-Velayi şunları söyledi: ‘Suudi- ABD koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırılarının başlangıcında Irak'ta Yemen'i destekleyen ilk kişi olduğum için gurur duyuyorum. Hatta 7 yıl önce kardeşimiz Seyyid Abdülmelik el-Husi’nin gönüllü askeri olduğumu açıklamıştım.

Irak'taki, Yemen'deki, Suriye'deki, Lübnan'daki, İran'daki ve Filistin'deki şehitlerin kanı, savaşçıların önündeki mücadele yolunu tamamlamak içindir.

Gazze Şeridi'ndeki kuşatmanın kırılması, esirlerin serbest bırakılması ve hükümetin yeniden kurulması da dahil olmak üzere Aksa Tufanı operasyonu Allah'ın yardımıyla hedeflerine ulaşılacaktır.

Gazze direnişine saygı duyuyoruz, Filistin direnişinin ortak operasyon odasından aldığımız haberler, savaşçıların moral ve motivasyonunun yüksek olduğunu vurguluyor.

7 Ekim Aksa Tufanı Operasyonu yeni bir savaş sayfası açtı ve Amerikalıların müdahale etmesi halinde bizim de müdahale edeceğimizi açıkladık.

ABD Dışişleri Bakanı Irak Başbakanı'na şunları söyledi: “Aksa Tufanı operasyonundan sonra Amerika'nın Siyonist rejime yardım amacıyla müdahalesi olmasaydı, bu gaspçı rejim çökerdi.”

Aksa Tufanı operasyonundan sonra dünya artık eskisi gibi değil, bu operasyondan sonra tüm dünya değişti.

Biz şu an dördüncü aşamayı planlıyoruz ve çoğu alanda koordinasyon devam ediyor. Düşmana yönelik harekâtı birçok alanda koordine ederek, roket ve İHA’ları aynı anda hedefe ulaştırmayı başardık.

Destek cephelerinin Gazze'ye destek için yaptıkları hayallerin ötesindedir.

Bazı Arap rejimleri sahte rejimin kampının temsilcisidir. Gazze Destek Cephelerinin yapacakları daha bitmedi ve elimizde daha başka kozlar da var.’

Ebu Âlâ el-Velayi, Yemen hakkında şunları söyledi: ‘Seyyid Abdülmelik el-Husi liderliğindeki Yemen cephesi, Filistin halkının ve tüm direniş ekseninin moralini yükseltti.

Savaşın Irak'a taşınmasından sonra çok büyük baskılara maruz kaldık ama bunun karşısında durduk. Gazze'ye destek vermenin nimetlerinden biri de Amerika üzerindeki baskıdır.

Yemen-Irak ortak operasyonu düşman açısından hem sürpriz hem de kaygı verici oldu, Allah'ın izniyle savaşın dördüncü aşamasına doğru ilerleyeceğiz.

Bu ayın 30'unda ABD Irak'tan çekilme planını açıklayacak, bunu Irak Dışişleri Bakanlığı da açıkladı.

Gazze'ye destek operasyonumuz hiçbir zaman durmayacak. Kızıldeniz, Akdeniz ve Babülmendep’te yaşananlar dünyayı şaşırtıyor ve Yemen cephesi alevleniyor ve düşman bununla nasıl başa çıkacağını bilmiyor.’

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM