"Fettah 2" Hipersonik Füzesi Ve "Şahid 147" İHA'sı Görücüye Çıktı

GİRİŞ: 19.11.2023 17:39      GÜNCELLEME: 19.11.2023 17:39
Rasthaber -   İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından düzenlenen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nı ziyaret etti.

Tahran'daki Aşura Havacılık ve Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi'nde düzenlenen fuarda Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri'nin insansız hava araçları, füzeler ve hava savunma alanındaki ürünleri sergilendi.

İmam Hamanei’nin ziyaretiyle birlite, "Fettah 2 hipersonik füzesi", "Mihran" mobil savunma sistemi ve güncellenen "9D" sistemi ile "Şahid 147" insansız hava aracı görücüye çıktı.

Fettah-2, hipersonik silahlar kategorisinde sınıflandırılan, süzülme kabiliyetine sahip hipersonik (süpersonik) bir füzedir.

Dünyada İran İslam Cumhuriyeti dâhil sadece 4 ülke bu tip hipersonik silah teknolojisine sahiptir.

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin ziyaretiyle eş zamanlı olarak, mobil savunma sistemi "Mihran" ve güncellenen sistem "9D" ile "Şahid 147" insansız hava aracı da tanıtıldı.

İslam İnkılabı Rehberinin bu ziyareti sırasında aynı zamanda Gazze insansız hava aracının yanındaki bir fotoğraf da yayınlandı.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM