Filistin’in 3 Direniş Grubundan Ortak Açıklama

GİRİŞ: 14.09.2024 16:00      GÜNCELLEME: 14.09.2024 16:00
Rasthaber -  Hamas, Arap Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Cephesi olmak üzere Filistinli gruplar liderleriyle yaptıkları toplantının ardından ortak bir bildiri yayınlayarak işgalcilerle ateşkes için dört şartın sağlanması gerektiğini vurguladılar.

Hamas, Arap Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Cephesi olmak üzere Filistinli gruplar ortak bir bildiri yayınlayarak işgalcilerle ateşkes için diğer şartların yanı sıra özellikle işgalcilerin Gazze'den tamamen çekilmesi, kuşatmanın sona ermesi, Gazze'nin yeniden inşası ve Filistinli esirlerin Siyonist esirlerle takas edilmesi olmak üzere dört şartın sağlanması gerektiğini vurguladılar.

Bu toplantıda, üç Filistin direniş hareketinin üyelerinden oluşan bir grup bir bildiri yayınlayarak, işgalci Nazilerin Gazze ve Batı Şeria'da Filistin davasına karşı yürüttüğü savaşta elde edilen başarıları ve işgalcilerin Batı Şeria’daki etnik temizliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Arap Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Cephesi, Aksa Tufanı savaşı ile işgalcilerin Gazze'de ve Batı Şeria’daki katliamının gölgesinde Cuma günü Gazze'de üçlü bir toplantı düzenledi.

Hamas hareketi ve diğer iki Filistinli grup, yaptıkları ortak açıklamada, sosyal güvenliği bozanlarla mücadelede iç cephenin desteklenmesinin gerektiğini vurguladı ve işgalcilere karşı Filistinli grupların güçlendirilmesini savundular.

Bu üç Filistin direniş hareketi, bu ortak açıklamanın girişinde, Filistin milletini ve Gazze, Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs'teki sarsılmaz ve istikrarlı Filistin direnişini takdir etti ve işgal topraklarındaki şehit ve yaralıları ve esirleri selamladı.

Filistinli gruplar bu açıklamada, Filistin milletinin işgalcilere karşı her türlü imkanla direnme hakkının olduğunu vurguladı ve bunu kendilerinin kaçınılmaz meşru bir hakkı olarak değerlendirdi.

Bu açıklamada, uluslararası sözleşme ve geleneklerde belirlenen ilkelere göre Filistin halkının meşru hakkı olan direniş hakkı açıklandı ve Aksa Tufanı Savaşı'nın, düşmanların Filistin’in haklarına ve topraklarına sürekli saldırısına karşı Filistin halkının iradesinin ve direnişinin doğal bir sonucu olduğu ifade edildi.

Üç Filistinli grup ortak bildirisinde şu ifadelerde bulundu: ‘Gazze'deki savaş sona erdiğinde, ertesi gün, Filistin halkı, ulusal gruplar arasındaki müzakere masasında konuşma fırsatına ve kendi kaderini belirleme hakkına sahip olacaktır ve bu ulusal çerçevenin dışında kalan herhangi bir siyasi güce işgalci güç muamelesi yapılacak ve onların Filistin topraklarında yeri olmayacaktır.

Siyonist işgalcilerle ateşkes anlaşması, Filistinlilere yönelik kapsamlı saldırıların tamamen durdurulması, Gazze Şeridi'nden tamamen çekilme, kuşatmanın sona ermesi, Gazze'nin yeniden inşası ve Gazze'de esir değişimi koşullarının ciddi şekilde uygulanması da dahil olmak üzere Filistin halkının talepleri yerine getirilmeden mümkün olmayacaktır.

Pekin Anlaşması ve önceki anlaşmalarda öngörülen hükümlerin uygulanması, Filistin siyasi sisteminin yeniden canlandırılması, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün reforme edilmesi ve güçlendirilmesi yönünde temel bir adım olacaktır. Böylece bu örgüt, Filistin ulusunun egemenliğinin temellerini gerçekleştirmedeki doğal konumuna ulaşacak, özgürlük, bağımsızlık ve yönetim sistemindeki ulusal taleplerin gerçekleştirilmesi konusunda hedeflerine ulaşacaktır.’

Bu bildiride Filistin'deki iç siyasi grupların birliğinin desteklemesi gerektiği ve Filistin ulusunun ilke ve inançları üzerinde komplo kurmak isteyen iç ve dış güçlerle mücadele edilmesi gerektiği ve Filistinlilerin haklarını destekleyen ve halk tabanından doğan tüm kurumları desteklemenin ulusal bir görev olduğu vurgulandı.

Bu bildiride, işgalcilere karşı işgal altındaki Kudüs ve Batı Şeria dahil olmak üzere bu bölgelerde Filistin milletini desteklemek için güçlerin seferber edilmesi için tüm imkanların kullanılması gerektiği vurgulandı.

Bu üç Filistinli grup, işgalcilere karşı mücadelenin millete karşı saldırıyı ve kitlesel soykırımı durdurmanın ve Filistinlilerin haklarının ihlal edilmesiyle başa çıkmanın tek yolu olduğunu belirtti.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM