İranlı Uzman ABD Üniversitelerindeki Protestoların Nedenlerini Açıkladı

GİRİŞ: 28.04.2024 09:42      GÜNCELLEME: 28.04.2024 09:42
Rasthaber -  7 Ekim'de Hamas'ın, İsrail'e düzenlediği operasyonun ardından Tel Aviv'in Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılar sürüyor. ABD, İsrail'e destek verirken ülkedeki pek çok üniversitede öğrenciler, Filistin için protesto düzenliyor.

Mehr Haber Ajansı’na konuşan Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi Fuad İzedi, Amerika üniversitelerinde düzenlenen protestoları değerlendirdi.

İzedi, bu gösterilerle ilgili “Bu protestoların yapılmasının iki nedeni var: Birincisi Gazze'deki soykırım meselesi, ikincisi Amerikan hükümetinin Siyonist rejime askeri silah yardımında bulunmasıdır” dedi.

Öğrenci protesto hareketinin ilk Columbia ve Harvard gibi Amerika'nın önde gelen üniversitelerinde başladığını söyleyen İranlı akademisyen “Bu üniversiteler silah şirketlerine yatırım yapıyor; Dolayısıyla bu üniversiteler ile Amerikan hükümeti ve Siyonist rejim arasındaki bu bağımlılık ve işbirliği protesto ediliyor” ifadesini kullandı.

ABD’de medyasının Siyonistlerin elinde olduğu vurgulayan İzedi,”Buna rağmen bu öğrencilerin Hamas operasyonlarına destek vermesi ve Amerika'nın Gazze ve Filistin'e yönelik eylemlerini protesto etmesi önemli bir meseledir” açıklamasını yaptı

İzedi diğer dikkate alınması gereken meselenin protestocuların çoğunun anne ve babalarının Amerikan hükümeti personeli veya yetkilisi olduğunu belirtti/mehr

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM