ABD Eski Genelkurmay Başkanından İtiraf: Çok Sivil Katlettik!

GİRİŞ: 10.05.2024 11:11      GÜNCELLEME: 10.05.2024 11:11
Rasthaber -  Demokrasi ve özgürlük getirme bahanesiyle Müslüman coğrafyayı kana bulayan ABD’nin yetkilileri, uluslararası mahkemelerde yargılanmaya sebep teşkil etmesi gereken itiraflarda bulunmaya devam ediyor.

ABD Ordusu eski Genelkurmay Başkanı Mark Milley, ülkesinin katıldığı savaşlarda çok sayıda masum sivili öldürdüğünü itiraf etti.

Milley, Washington'daki yapay zeka fuarına katılımı sırasında, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yedi ayı aşkın süredir yürüttüğü ve yaklaşık otuz beş bin Filistinlinin öldürüldüğü savaşa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 Milley ‘’Hepimiz İsrail'in yaptıklarını inkar etmeden önce, Gazze'de masum insanların ölmesi beni de dehşete düşürüyor, ancak ABD olarak Musul (Irak) ve Rakka'da (Suriye) birçok masum insanı öldürdüğümüzü de unutmamalıyız.’’ ifadelerini kullandı.

Milley şöyle devam etti: ‘’Çok sayıda insanı, hükümetleriyle hiçbir ilgisi olmayan masum insanları, erkekleri, kadınları ve çocukları katlettik. Savaş korkunç bir şeydir. Ama eğer bir anlamı varsa, ahlaki bir anlamı varsa, siyasi bir amacı da olmalı, buna hızlı ve en az külfetle ulaşılmalıdır.’’/milligazete

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM