Türkiye İsrail'e Karşı UAD'de Açılan Davaya Müdahil Oluyor

GİRİŞ: 01.05.2024 20:50      GÜNCELLEME: 01.05.2024 20:50
Rasthaber -  Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezya Dışişleri Marsudi ile ortak basın toplantısında, "Buradan ilk kez duyurmak istiyorum. Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'e karşı açtığı davaya müdahil olma kararı verdik" açıklaması yaptı.

Bakan Fidan açıklamasında, "İsrail'e zorlayıcı tedbirler şarttır. Bir tercih ile karşı karşıyayız. Ya hukuktan yana olacağız ya da zulmün yol açtığı bedelleri hep birlikte ödeyeceğiz. Gazze'de akan kan yanız Filistinlilerin kanı değildir. İnsanlık Gazze'de bir sınav vermektedir" ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında "21. yüzyılda Gazze'de açlıktan ölümler yaşanırken, bölgede toplu mezarlar ortaya çıkarken uluslararası toplum daha neyi beklemekte? Artık zorlayıcı tepkilerin meydana gelmesi gerekiyor" diyen Fidan sözlerini şöyle sürdürdü:

'İsrail-Filistin meselesinde Batı da bizim tutumumuza yaklaşıyor. İsrail'in suçlarına kefil olan ülkelere ikaz olarak bir kez daha vurgulamak istiyorum. Krizin başından beri Gazze'de yaşanan insanlık trajedisinin dünyanın dört bir yanında tepki çekeceğini söyledik. Bugün, İsrail'e destek veren ülkelerde halk sokağa dökülmüş durumda. Gazze'de akan kan yalnızca Gazzelilerin kanı değildir'

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM