Hatemü’l-Enbiya Merkez Karargâhı sözcüsü, Trump’ın son dönemde dile getirdiği kara harekâtı veya İran topraklarının herhangi bir noktasını işgal etme tehditlerine karşı şu ifadeleri kullandı: “Fars Körfezi’nin köpekbalıkları Amerikan askerlerini bekliyor.
Hatemü’l-Enbiya Merkez Karargâhı sözcüsü İbrahim Zülfikari şunları vurguladı: Fars Körfezi’nin köpekbalıkları Amerikan askerlerini bekliyor.
Karargâhın bildirisinde şu ifadeler yer aldı:
Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla
ABD Başkanı Trump, defalarca İran’ı kara harekâtı ve Fars Körfezi’ndeki bazı adaların işgali ile tehdit etmiştir. Hiç şüphe yok ki ABD Başkanı, Epstein dosyasındaki geçmişi nedeniyle Mossad terör örgütünün baskısı altındadır ve Siyonist rejimin başbakanının elinde oyuncak olmuş ve İran’a karşı savaş ve saldırıya sürüklenmiştir.
Dünyanın en yalancı liderlerinden biri olarak tanınan ABD Başkanı, ne düşüncelerinde ne de söylemlerinde hiçbir istikrara sahip değildir ve kesinlikle güvenilir değildir. Ne yazık ki ABD yönetimi, silahlı kuvvetlerin komutasını, dengesizliği, tehlikeli ve yanlış kararları nedeniyle Amerikan ordusunu ölüm bataklığına sürükleyen birine vermiştir.
Trump’ın komutanları ve askerleri bölgede her gün ölümle yüz yüze gelmektedir. Ölüm korkusu nedeniyle yıkılmış üslerden kaçmış, bölge ülkelerinin hizmet, yerleşim ve ekonomik merkezlerine sığınmışlardır ancak orada da hedef alınmaktadırlar.
Kendisi ve dağılmış Amerikan ordusunun üst düzey komutanları, savaş alanından binlerce kilometre uzakta bulunmalarına rağmen sahadaki komutan ve askerlerden direnç beklemektedir. Trump bir sabah bir konuyu tehdit olarak dile getirir, aynı günün akşamında geri adım atar. Bir zaman müzakereden söz eder, birkaç saat sonra savaş yönetmeye karar verir.
Bu dengesiz ve yalancı kişi, Amerika halkına, Avrupa’ya ve dünya ülkelerine, özellikle Batı Asya bölgesine büyük zararlar vermiştir.
ABD Başkanı, yalnızca güç dilini anladığını göstermiştir. Trump’ın İran topraklarının herhangi bir noktasını işgal etme ya da kara harekâtı düzenleme yönündeki son tehditlerine karşı ki bu yalnızca bir hayaldir, şunu ilan ediyoruz; İslam’ın savaşçıları uzun zamandır böyle bir adımı beklemektedir. Amaç, saldırı ve işgalin, saldırganlar için aşağılayıcı bir esaret, parçalanma ve yok oluştan başka bir sonuç getirmeyeceğini göstermektir. Amerikan komutanları ve askerleri Fars Körfezi köpekbalıkları için iyi bir yem olacaktır.
Trump’ın, ABD yöneticilerinin ve ordu komutanlarının İran tarihini bir kez okumaları ve İranlıların tarih boyunca saldırganlara karşı gösterdiği direnişten ders almaları daha iyi olacaktır. Dengesiz ABD başkanının hayal dünyasına kapılarak askerlerini esaret ve ölüme sürüklememeli, Amerikan halkını geniş çaplı bir yasa boğmamalıdırlar. İran’ın güçlü silahlı kuvvetleri, eğer bu tehditler hayata geçirilirse, sizin ordunuzun yok edilmesi için saniyeleri saymaktadır.
“Zafer ancak aziz ve hekim olan Allah’tandır.”
