İran, ABD’nin Yarım Milyar Dolarlık Gelişmiş Füzelerini İmha Etti

Pentagon belgeleri, siyonistlerin İran’a yönelik 12 günlük saldırısı sırasında ABD’nin bu rejimi desteklemek için yaklaşık yarım milyar dolar değerinde gelişmiş hava savunma füzelerini kaybettiğini ortaya koydu.

Mehr Haber Ajansı’nın Times of Israel’den aktardığına göre, Pentagon’un (ABD Savunma Bakanlığı) yeni bütçe belgeleri, bazı Amerikan medya organlarının da teyit ettiği üzere, devam eden savaş süresince –özellikle Haziran ayında siyonist işgalcilerin İran’a karşı düzenlediği 12 günlük saldırıda– İsrail için yaklaşık 500 milyon dolar değerinde önleyici füze kullanıldığını gösteriyor.

Siyonist medya, The War Zone ve Business Insider’a dayanarak, söz konusu belgelerden birinin “İsrail’in savunması için kullanılan” gelişmiş yüksek irtifa önleyici füzelerden (THAAD) belirsiz sayıda füzenin yerine konması için 498,265 milyon dolarlık acil bütçe talebinde bulunduğunu yazdı.

Haberlere göre, ABD bu 12 günlük saldırıda 100 ila 150 adet THAAD füzesini ateşledi.

Bu füzelerin yerine yenilerinin alınması için istenen ek bütçe talebinin ABD Kongresi tarafından onaylanması gerekiyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın