İran, Katar’daki ABD’ye Ait Erken Uyarı Radarını Vurdu

İsrail ve ABD’nin ortak hava harekatına füzelerle karşılık veren İran, Katar’da konuşlu 5 bin kilometre menzilli devasa ABD erken uyarı radarını yerle bir ettiğini duyurdu.

İsrail ve ABD’nin eş zamanlı saldırılarıyla sarsılan Tahran yönetimi, namluları doğrudan bölgedeki Amerikan üslerine çevirdi. İran son olarak Katar’daki ABD radarını vurdu.

DEV RADAR TAMAMEN İMHA EDİLDİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu, misilleme operasyonunun bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Yapılan resmi açıklamada, “Katar’da konuşlandırılmış ve balistik füzeleri izlemek için özel donanımlara sahip 5 bin kilometre menzilli Amerikan FP132 radarı tamamen imha edildi.” ifadeleri kullanıldı. Al Jazeera televizyonuna konuşan Katarlı bir savunma yetkilisi de ülkenin kuzeyindeki tesisin vurulduğunu doğrularken, can kaybı yaşanmadığı ve hasar tespit çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

TRUMP VE TEL AVİV’E BALİSTİK YANIT

Masadaki müzakereler sürerken İsrail Savunma Bakanlığı’nın ilan ettiği önleyici saldırı ve ABD Başkanı Donald Trump’ın “büyük bir operasyon” sözleriyle başlayan taarruz dalgası, İran’ı sert bir şekilde harekete geçirdi. Tahran, İsfahan, Kerec, Kum ve Kirmanşah gibi kritik şehirlerin hedef alınmasının ardından hava sahaları anında sivil uçuşlara kapatıldı. İsrail genelinde olağanüstü hal ilan edilip sirenler eşliğinde halk sığınaklara yönlendirilirken, İran ordusunun intikam için onlarca balistik füze ve drone ateşlediği aktarıldı.

BEŞ ÜLKEDEKİ ABD ÜSLERİ HEDEFTE

İran’ın öfkesi sadece İsrail ile kısıtlı kalmadı. Misilleme harekatının çapını genişleten İran ordusunun; Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Ürdün ve Katar’daki Amerikan üslerini de eş zamanlı olarak namlunun ucuna koyduğu vurgulandı. Bahreyn’de bulunan ABD donanma üssünün de füzelerden nasibini aldığı ifade edildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın