İran’dan İsrail’e yönelik gerçekleştirilen son füze saldırılarına ilişkin farklı kaynaklardan çarpıcı haberler geldi. İsrail kaynaklarına dayandırılan haberlere göre, bir füzenin doğrudan Tel Aviv’e isabet ettiği açıklandı.
İsrail Ordu Radyosu’nun aktardığı bilgilere göre, İran tarafından düzenlenen son saldırı savaşın başlangıcından bu yana gerçekleştirilen en büyük füze saldırısı oldu ve toplam 38 füze ateşlendi.
İsrail basınından Israel Hayom, geniş çaplı sansüre rağmen iki füzenin ülkenin merkezi ile Doğu Kudüs’e (işgal altındaki Kudüs) isabet ettiğini kabul etti. Öte yandan Al Arabiya da bir füzenin Tel Aviv’e düştüğünü duyurdu.
İsrail kaynakları ayrıca, Kudüs yakınlarındaki Beyt Şems yerleşimine bir füzenin isabet etmesi sonucu çok sayıda kişinin ağır yaralandığını bildirdi. İsrail medyası, Beyt Şems’e yönelik saldırıda 20 kişinin yaralandığını, yaralılardan birçoğunun durumunun ağır olduğunu aktardı.
Bazı kaynaklar, Batı Kudüs’e yönelik saldırıda 3 kişinin öldüğünü açıkladı ve el-Meyadin İsrail kaynaklarına dayandırdığı haberinde son füze saldırılarında toplam 6 kişinin öldüğünü bildirdi.
