Kürt Grupların Diyalogtan Başka Alternatifleri Yok

rasthaber

Rasthaber – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'nin YPG'yi Menbiç'ten çıkarmaması halinde her an harekat düzenlemeye hazır olduklarını söylerken Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad bir grup gazeteciye açıklama yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, YPG ile diyalog kurmaya başladıklarını duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yapılan bakanlık duyurusunda, diyalog kurmaya başka bir alternatif bulunmadığı söylendi.

Kürt gruplarla 'geçmiş tecrübelerin teşvik edici' olmadığını söyleyen Mikdad, ancak onlardan gelen 'Suriye'nin parçası olduklarına' dair açıklamalardan memnuniyet ifade etti.

'Kürtlerin Suriye devletine geri dönmeleri lehine şartların oluştuğunu' dile getiren Dışişleri Bakan Yardımcısı, şöyle devam etti:

"O yüzden iyimserim. Şu sıra Suriye devleti ile bu siyasi gruplar arasında süregiden diyalogda içten ve dürüst olmaları için onları teşvik ediyoruz, çünkü bunun bir alternatifinin olmadığını hesaba katıyoruz."

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat tarafından yapılan son açıklamada, yabancı güçlerin ülkeyi terk edeceği belirtildi.

Geçtiğimiz Aralık ayında, Menbiç'e Suriyeli askerler gönderilmiş, bölgenin idaresi kısmen Suriye hükümetine geçmişti.

Bu Haberi Paylaş