Nuri el-Maliki: ABD ve Avrupa İle İş Birliği Yapabiliriz

Maliki, demokratik ve uluslararası iş birliklerine, ABD ve Avrupa dâhil, istekli bir Irak istediklerini söyledi.

Nuri el-Maliki, “Kanun Devleti” koalisyonunun lideri olarak yaptığı açıklamada, millete ve ülkeye karşı ulusal sorumluluklarının, siyasi sürecin yolunu düzeltmek ve güçlendirmek için çaba göstermeyi; bu yolda tecrübeleri ve yetenekleri kullanmayı gerektirdiğini ifade etti.

Maliki sözlerine şöyle devam etti: “ABD ve Avrupa dâhil olmak üzere güvenilir uluslararası iş birlikleri ve ortaklıklara istekli, demokratik ve sivil bir Irak’a inanıyoruz.”

El-Maliki ayrıca şunları vurguladı: “Kimliğimiz tamamen Iraklıdır ve Irak halkının iradesine dayanmaktadır. Kararlarımız her şeyden önce Irak milletinin çıkarlarından kaynaklanmaktadır.”

Son olarak, “Bölgede ve uluslararası düzeyde iş birliği ve dayanışma için elimiz uzatılmıştır; bu iş birliği bölge ve dünya halklarının yararına olmalıdır.” dedi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın