NYT: ABD’nin Venezuela Saldırılarında En Az 40 Kişi Hayatını Kaybetti

New York Times’ın üst düzey bir Venezuelalı yetkiliye dayandırdığı haberine göre, ABD’nin Venezuela’da düzenlediği ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile eşi Cilia Flores’in alıkonulmasıyla sonuçlanan askeri hava saldırılarında en az 40 kişi yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenler arasında sivillerin yanı sıra askeri personelin de bulunduğu bildirildi.

Haberde, saldırıların başkent Caracas ile bazı stratejik bölgelere yönelik gerçekleştirildiği ve ciddi sivil-askerî kayıplara yol açtığı belirtildi. Olaydan önce Caracas’ta yerel saatle 02.00 sıralarında patlama ve uçak sesleri duyulmuş, Venezuela yönetimi ABD’yi sivil ve askeri tesisleri hedef almakla suçlamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Maduro’ya karşı geniş çaplı bir operasyon düzenlendiğini ve Maduro ile eşinin ülke dışına çıkarıldığını açıklamıştı. ABD Adalet Bakanlığı ise Maduro ve Cilia Flores hakkında “uyuşturucu terörizmi” ve “kokain kaçakçılığı” başta olmak üzere çeşitli suçlamalarla dava açıldığını duyurdu.

Venezuela yönetimi, saldırıların uluslararası alanda kınanması için çağrıda bulunurken, bazı ülkeler operasyona tepki gösterdi, bazıları ise ABD’ye destek açıklamaları yaptı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın