Rusya’dan ABD’ye Kınama: Gerçek Yüzünü İran’da Bir Kez Daha Gösterdi

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD ile İsrail’in İran’a başlattığı saldırıya tepki göstererek, “Barış gücü (ABD), bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi.” ifadesini kullandı.

Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İran’a yönelik ABD-İsrail saldırılarını eleştirdi.

ABD’yi kastederek, “Barış gücü, bir kez daha gerçek yüzünü gösterdi.” ifadesini kullanan Medvedev, şunları kaydetti:

“İran ile yapılan tüm müzakereler, (saldırıyı) örtbas etme operasyonudur. Kimse bundan şüphe duymadı. Hiç kimse gerçekten bir şey müzakere etmek istemedi.”

Medvedev, “Soru, düşmanının utanç verici sonunu görmek için kimin daha fazla sabra sahip olduğudur.” görüşünü paylaştı.

ABD’nin sadece 249 yaşında olduğunu, Pers İmparatorluğu’nun ise 2 bin 500 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Medvedev, “100 yıl sonra (ne olacağını) göreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın Tahran Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Rus vatandaşlarına İran’ı ziyaret etmekten kaçınmaları çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, İran’da yaşayan Rus vatandaşlarının dikkatli olmaları, resmi açıklamaları takip etmeleri, askeri ve devlet binalarının yakınında bulunmaktan kaçınmaları gerektiği vurgulanarak, “Rus vatandaşlarına mümkünse İran’ı terk etmelerini tavsiye ediyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı da İran ve İsrail’in hava sahalarını kapatması nedeniyle Basra Körfezi ülkelerine uçuş saatleri ve güzergahlarında değişiklik yapıldığını duyurdu.

İran ile ABD arasındaki müzakere süreci devam ederken İsrail ve ABD, sabah saatlerinde İran’a ortak saldırılar başlattı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın