Şara: İran Konusunda Herhangi Bir Çatışmaya Dâhil Olmayacağız

Terör Örgütü HTŞ lideri ve Suriye’nin sözde cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, ülkesinin herhangi bir tarafça hedef alınmadığı sürece İran’la ilgili hiçbir çatışmaya dahil olmayacaklarını belirtti. Şara ayrıca, Suriye Demokratik Güçleri’yle (SDG) yapılan anlaşmanın iyi ilerlediğini ifade etti.

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara, İngiltere’de düzenlenen bir oturumda konuştu.

Şara, SDG’nin Suriye devletine entegrasyon sürecinin olumlu ilerlediğini ve birçok ülkenin bu anlaşmayı desteklediğini söyledi.

İsrail’in Suriye’ye karşı olumsuz bir tutum sergilediğini belirten Şara, diyalog ve görüşmeler yoluyla olumlu sonuçlara ulaşmaya çalıştıklarını ancak son aşamada İsrail’in tutumunun değiştiğini ifade etti.

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik olası saldırıları hakkında konuşan Şara, “Suriye hedef alınmadıkça İran konusunda herhangi bir çatışmaya dahil olmayacağız” dedi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın