İşgalci Siyonist İsrail ordusu, Yemen’in başkenti Sana’ya da hava saldırısı düzenledi.
Yemen’in El-Mesira televizyon kanalının haberinde, Ensarullaha bağlı silahlı kuvvetlerin hava savunma sistemlerinin Sana’ya saldırı başlatan İsrail uçaklarına karşı mücadele ettiği aktarıldı.
Haberde konuya ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.
İşgalci Siyonist İsrail ordusundan yapılan açıklamada; Sana ve Cevf bölgelerinde Ensarullaha ait hedeflere saldırı düzenlendiği, hedefler arasında askeri kamplar, Askeri Halkla İlişkiler Merkezi ve bir yakıt deposunun bulunduğu iddia edildi.
Halkla İlişkiler Merkezi’nin propaganda için kullanıldığı öne sürülerek askeri kamplarda ise operasyon ve istihbarat odalarının da olduğu savunuldu.
İsrail, Yemen’e yönelik saldırıların devam edeceği tehdidinde bulundu.
Saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti, 118’i yaralandı
Yemen resmi haber ajansı SABA’nın haberine göre Yemen Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada; Siyonist İsrail’in başkent Sana ve el-Cevf kentine düzenlenen hava saldırılarında, ilk belirlemelere göre 9 kişinin hayatını kaybettiği, 118 kişinin yaralandığı belirtildi.
Sivil savunma ve kurtarma ekiplerinin İsrail saldırıları sonucu çıkan yangınları söndürmek ve enkaz altında kalanları aramak için çalışmalarını sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, başkentin merkezindeki Tahrir Mahallesinde yer alan sivil, hizmet tesisleri ve konutları; Sana’nın güneybatısındaki 60. Cadde’de bulunan sağlık kurumu ve Cevf kentinin Hazm bölgesindeki hükümet kompleksini hedef alan İsrail saldırıları şiddetle kınandı.