Venezuela Savunma Bakanı, Venezuela’nın özgürlüğü ve bağımsızlığı konusunda hiçbir uzlaşmanın söz konusu olmayacağını vurgulayarak, halkın birlik içinde olması gerektiğini belirtti.
Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino, ülkesinin Amerika Birleşik Devletleri tarafından saldırıya ve askerî saldırganlığa maruz kaldığını belirterek, bunun Venezuela’nın bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en büyük saldırı olduğunu açıkladı.
Savunma Bakanı, Donald Trump’ın Nicolas Maduro’nun ABD askerleri tarafından kaçırıldığı yönündeki iddiasının ardından yaptığı açıklamada, halkın birlik içinde olduğunu ve bu saldırganlığı önlemek için direniş göstereceklerini söyledi.
Padrino, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Biz müzakere etmeyeceğiz, taviz vermeyeceğiz ve nihayetinde biz galip geleceğiz.”
Venezuela Savunma Bakanı ayrıca, “Millet kazanacaktır; biz müzakere etmeyeceğiz, uzlaşmaya gitmeyeceğiz.” dedi.
Açıklamasının devamında, halklarını savunmaya devam edeceklerini belirten Padrino, Venezuela’nın özgürlüğü ve bağımsızlığı konusunda hiçbir uzlaşmanın kabul edilmeyeceğini vurguladı.
Savunma Bakanı, “Venezuela’nın özgürlüğü ve bağımsızlığı konusunda hiçbir uzlaşma olmayacaktır.” diyerek, bu süreçte zafere ulaşmak için birlik olunması gerektiğinin altını çizdi.
Padrino, düşmanın ülkede korku ve kaos yaratmayı amaçladığını ifade ederek, her türlü saldırganlığa karşı direnişe ve vatanı savunmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, düşmanın oluşturmaya çalıştığı kaosa sürüklenilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Haber kaynakları bugün ABD’nin Venezuela topraklarına yönelik askerî saldırısını duyururken, Venezuela yetkilileri de söz konusu saldırganlığı resmen doğruladı.
ABD Başkanı Donald Trump, bu saldırının sorumluluğunu üstlenerek, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu eşiyle birlikte kaçırdıklarını ve ülke dışına götürdüklerini iddia etti.
