Lübnanlı Hristiyan Temsilci: Yakıt Krizi Kimin Dost Olduğunu Gösterdi; İyi Uykular Batı

GİRİŞ: 21.08.2021 11:41      GÜNCELLEME: 21.08.2021 11:41
Rasthaber -  Lübnan parlamentosunun Hristiyan milletvekili, Batılı ülkelerin Beyrut'a yardım etme konusundaki çifte standartlarını eleştirerek, “Koşulsuz her türlü yardımı kabul ediyoruz” dedi.

Lübnan parlamentosunun Hristiyan bir üyesi olan Cesar Maalouf, İran İslam Cumhuriyeti'nden yakıt taşıyan bir geminin gönderilmesine değinerek, "Arap ve Batılı müttefikler bizi sattı" dedi.

Cesar Maalouf, el-Meyadin kanalına şunları söyledi: ‘Lübnan'ın tek düşmanı İsrail’dir. İsrail'in Lübnan'a gelen İran yardım gemisine tepkisi egemenliğimizin ihlalidir.

Arap ve Batılı müttefikler bizi satmış, diğer ülkeler milletimizi küçük düşürmeye çalışırken İran'ın yardımını kabul etmemiz gerekmez mi?

Lübnan halkına koşulsuz her türlü yardımı kabul ediyoruz. İran da şartını kimseye dayatmıyor.

Ahlaki ve insani olarak Hizbullah’ın silahlarıyla savaşmak, millete ve ülkeye karşı savaşmak mümkün değildir.’

Maalouf, ABD Büyükelçisine hitaben, onun Lübnan’a önerisine kinayeli bir şekilde şunları söyledi: ‘İyi uykular... Çok geç kaldın...Lübnan uzun süredir boğuluyor.’

Lübnanlı bu milletvekili ABD ve Fransa’ya hitaben şu ifadelerde bulundu: ‘Filistin halkını Lübnan'a yerleştirmek istiyorsanız, fena halde yanılıyorsunuz... onların ülkelerine dönme hakları vardır.’

Cesar Maalouf açıklamalarının sonunda şunları söyledi: ‘Bu krizde kimin dost kimin Lübnan düşmanı olduğu ortaya çıktı... Dost, ülkemize yardım edendir.’

İran İslam Cumhuriyeti Lübnan'a akaryakıt sevkiyatı yaptı. Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, bu gemiye yönelik herhangi bir saldırının Lübnan topraklarına saldırı anlamına geldiği konusunda uyardı.

Lübnan bir yıldır ciddi bir ekonomik ve siyasi krizle boğuşuyor ve tüm bu süre boyunca ABD sadece Lübnan'ın sorunlarının çözümünde başarısız olmakla kalmadı, çeşitli bahanelerle Lübnan'a yaptırımlar uygulayarak Lübnanlıların geçimini zorlaştırdı.

Lübnan, 4 Ağustos 2020'de Beyrut limanında 190'dan fazla kişinin ölümüne ve 6 bin 500 kişinin de yaralanmasına neden olan bir patlamaya sahne oldu. Bu patlama Lübnan'ı siyasi-ekonomik-sosyal bir krize sürükledi.

Lübnan’daki yakıt krizi öyle bir boyuta vardı ki, bazı haber kaynakları güney Lübnan'da elektrik kesintileri olduğunu bildirdi ve Lübnan ordusu, sadece dört günlük yakıtı olduğunu ve artık faaliyetlerine devam edemeyeceğini açıkladı.

Bu krizin tırmanmasının ardından Lübnan medyası, hastaneler de dahil olmak üzere ülkenin kritik bölgelerinde yakıt kıtlığı ve elektrik kesintisi riskine karşı uyarıda bulundu. 

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM