İsrail ve ABD’nin Savunma Sistemlerinin Kırılganlığı Ortaya Çıktı

GİRİŞ: 16.06.2025 11:47      GÜNCELLEME: 16.06.2025 11:47
Rasthaber - Siyonist rejim uzmanı, İran’ın füze saldırılarının İsrail’in ve ABD’nin gelişmiş savunma sistemlerinin kırılgan olduğunu gözler önüne serdiğini itiraf etti.

IRNA'nın el-Malume haber ajansına dayandırdığı haberine göre, İran ile Siyonist rejim arasındaki çatışma yeni bir aşamaya girmiş bulunuyor. Tahran’ın askeri tepkisi yalnızca bir intikam eylemi değil; aynı zamanda çatışma kurallarını değiştirmeye ve Tel Aviv'in övündüğü askeri üstünlük dengesini kırmaya yönelik stratejik bir adımdır.

Irak merkezli haber kaynağı, İran’ın İsrail’deki hayati hedeflere yönelik hassas füze saldırılarının ve Siyonist rejimin hava savunma ile hava kuvvetlerindeki karmaşanın, İran’ın yeni bir caydırıcılık denklemi dayatma kararlılığını gösterdiğini belirtti. Habere göre, İsrail şu anda ciddi bir siyasi ve askeri karmaşa içinde ve medya sansürüyle, gerçek kayıpları kamuoyundan gizlemeye çalışıyor. Bu durum, rejimin tarihinde ilk kez açık ve doğrudan bir şekilde güvenlik kriziyle yüzleştiğini ortaya koyuyor.

Bu bağlamda, Siyonist rejim uzmanı Semir Ebu Salih, İsrail'in askeri ihtişamının büyük bir bölümünü kaybettiğini vurguladı. İran’ın füze saldırıları, İsrail’in “Demir Kubbe” gibi hava savunma sistemlerinin ve ABD’nin gelişmiş savunma teknolojilerinin İran saldırılarına karşı tam anlamıyla etkisiz olduğunu ortaya çıkardı.

Ebu Salih, onlarca İran füzesi ve İHA’sının İsrail’in savunma sistemlerini aşarak hedeflerini başarıyla vurduğunu belirtti.

Uzman, saldırıların İsrail’in altyapısı ve stratejik merkezlerine büyük zarar verdiğine işaret etti. İran’ın onlarca güvenlik ve askeri tesisi, ayrıca Hayfa’daki rafineriler ve amonyak depolarını hedef alarak yangın çıkardığını söyledi.

Ebu Salih’e göre, İsrail hükümeti medya sansürü ve psikolojik savaş araçlarını kullanarak İran’ın darbelerinin etkilerini azaltmaya çalışıyor; ancak işgal altındaki topraklardan gelen bilgiler, açıklanmayan ciddi hasarların yaşandığını gösteriyor.

Öte yandan, Irak Parlamentosu milletvekili Muhtar el-Musavi de İran’ın yanıtının stratejik olduğunu ve amacının bölgede yeni bir caydırıcılık dengesi kurmak ve çatışma kurallarını İsrail’e karşı değiştirmek olduğunu söyledi. İran’ın, caydırıcılık dengesini kökten değiştirmeye kararlı olduğunun altını çizdi.

Hatırlanacağı üzere, 13 Haziran 2025 Cuma sabahı, Siyonist rejimin Tahran ve bazı İran şehirlerine yönelik terör saldırısında birçok askeri komutan, bilim insanı ve sivil şehit olmuştu.

Bu vahşi saldırının ardından, İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İran halkına hitaben yayımladığı mesajda, “Rejim, ağır bir cezayı beklemelidir. Allah’ın izniyle, İran Silahlı Kuvvetleri’nin güçlü eli onu rahat bırakmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

 

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM