Ayetullah Mekarim Şirazi’den Uyarı!

rasthaber

Ayetullah Mekarim Şirazi yayınladığı bildiride, Pakistan’da Şiilere yönelik baskı ve işkencelerden dolayı kaygı duyduğunu belirtirken, başta bu ülkenin yetkilileri olmak üzere, dünya camiasından müslümanların vahdet ve birliğini engelleyen bu gibi girişimleri engellemelerini istedi.

Ayetullah Şirazi bildirisinde ayrıca, Pakistan’da hükümete bağlı bazı kurum ve askerlerin Pakistan’da Şii karşıtı girişimleri sonucu, birçok Şii grubun açlık grevine girdiği ve onların çoğunun durumunun kritik olduğunu belirtti.

Ayetullah Şirazi ayrıca, İran hükümetinin Pakistan hükümeti ve halkıyla kardeşlik ve dostluk ilişkileri için çaba harcadığını, fakat Vahabi unsurları tarafından yönlendirilen bu gibi girişimlerin başta İran olmak üzere dünya Şiileri tarafından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Ehlader

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın