Ebu Ubeyde: Hizbullah'taki Kardeşlerimize Güveniyoruz

GİRİŞ: 07.10.2024 21:33      GÜNCELLEME: 07.10.2024 21:33
Rasthaber -  Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun yıldönümünde direnişin 7 Ekim'de Siyonistlere karşı önleyici bir darbe gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ebu Ubeyde bugün yaptığı açıklamada, "Çağdaş dönemde en profesyonel ve başarılı komando operasyonlarından birinin üzerinden bir yıl geçti. Düşman, Gazze'deki direnişe büyük bir darbe indirmek için planlamasının son aşamasına geldiğinde, ona karşı önleyici bir darbe gerçekleştirdik. Aksa Tufanı muharebesi, düşmanın Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları tehlikeli ve benzeri görülmemiş bir aşamaya ulaşmasının ardından başladı." dedi.

El-Kassam Tugayları sözcüsü, Siyonist hükümet tarafından yerleşim birimlerinin genişletilmesi politikasına atıfta bulunarak, "Aksa Tufanı muharebesi, düşmanın yerleşim birimlerini genişletmesi, işgal, Yahudileştirme, Filistinli esirlere yönelik suçların yoğunlaşmasının ardından başladı. Aksa Tufanı muharebesinin üzerinden bir yıl geçmesinin ardından, size Siyonist düşmana karşı dik duran, direnen ve güçlü Gazze'den sesleniyorum. Bir yıl geçmesine rağmen, Amerika ve Batı'nın yardımlarından yararlanan düşmanın aşağılanması ve hayal kırıklığına uğramasına rağmen, efsanevi Filistin halkıyla efsanevi bir direnişle karşı karşıyayız." diye ekledi.

İran'ın onlarca gelişmiş silahla gerçekleştirilen Siyonist rejimin suçlarına verdiği füze yanıtına ilişkin olarak Ebu Ubeyde, "İran'ın Sadık Vaat ile gerçekleştirdiği darbeler, Siyonist düşmanı dehşete düşürdü. Direnişin operasyonları, Siyonist düşmanın askeri ve güvenlik yeteneklerine ağır darbeler vurmanın yanı sıra, bu rejime ekonomik zararlar verdi ve onları göç etmeye zorladı." şeklinde konuştu.

Filistin direnişinin yetkilisi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yemen ve Irak direnişinin insansız hava araçları, işgal altındaki Filistin semalarında uçuş gerçekleştiriyor ve Siyonist düşmana darbe vururken bu rejime büyük zararlar veriyor. Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte İran İslam Cumhuriyeti, Siyonist düşmanı korku ve dehşete düşüren "Sadık Vaat" darbelerini gerçekleştirdi."

Ebu Ubeyde, "Filistin halkının direniş güçleri Filistin toprağının her karışında kahramanca direnişlerine devam ediyor. Tüm savaş eksenlerinde ve Gazze Şeridi boyunca savaştık ve yüzlerce Siyonist askeri hedef aldık ve düşmanın zırhlı araçlarını gelişmiş savaş taktiklerimizle imha ettik. Siyonist düşmanın son terör saldırılarından duyduğu sevinç kısa sürecektir, çünkü eğer terör politikası zafer getirecek olsaydı, direniş 90 yıl önce İzzeddin el-Kassam'ın şehit edilmesinden sonra sona ererdi." dedi.

Ebu Ubeyde, İsmail Haniye ve Hasan Nasrallah gibi direniş liderlerinin şehit edilmesine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Eğer terör politikası zafer getirecek olsaydı, direniş 20 yıl önce Şeyh Ahmed Yasin'in şehit edilmesinden sonra sona ererdi ve Batı Şeria intifadası gerçekleşmezdi. Şu anda bölgede Filistin direnişine destek operasyonları kapsamında yürütülen çalışmalar, halkımızın gözünde büyük bir önem taşımaktadır."

El-Kassam Tugayları sözcüsü ayrıca, geçen yıl 8 Ekim'den itibaren Gazze'deki direnişle birlikte Siyonistlerle savaşan Lübnan Hizbullah'ına hitaben şunları söyledi: "Hizbullah'taki kardeşlerimize güveniyoruz ve Siyonist düşmana acı darbeler vurma yeteneğinize inanıyoruz. Yemen'deki Gazze'ye destek cephesinin çabalarına teşekkür ediyor ve halk gösterilerini değerli bir adım olarak görüyoruz."

Ebu Ubeyde sözlerini şöyle sürdürdü: "Güç dilinden başka bir dil anlamayan bir düşmanla karşı karşıyayız. Şu anda Batı Şeria'da yaşananlar, Siyonist rejiminin Gazze'deki savaş suçlarının halkımıza karşı her yerde uyguladığı hedefli bir politika olduğunun kanıtıdır. Batı Şeria kamplarında yaşananlar, Siyonist düşmanın politikasının topraklarımızın her köşesinde uygulanan stratejik bir karar olduğunu göstermektedir. Silaha verilecek tek cevap silahtır."

Ebu Ubeyde son olarak şunları vurguladı: "Belki de önümüzdeki dönemde 100 yeni Ron Arad daha olabilir. Filistin halkına destek olmak için en büyük Arap, İslam ve uluslararası kampanyanın oluşturulmasını talep ediyoruz. Siyonistler, özgürlükçü dünya halkları tarafından nefret edildiklerini anlamalıdırlar. Elektronik harp konusunda uzman kişilerden Siyonist düşmana karşı en büyük siber saldırıyı düzenlemelerini istiyoruz. İslam ümmetinin alimlerinden sözlü kınama düzeyini aşmalarını istiyoruz. Onlara soruyorum, Mescid-i Aksa'nın yıkım haberini duymayı mı bekliyorsunuz?"

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM