Gazze ve Lübnan Savaşının Siyonist İsrail’e Ağır Maliyeti

GİRİŞ: 09.10.2024 09:03      GÜNCELLEME: 09.10.2024 09:03
Rasthaber -  İsrail Merkez Bankası, bu rejimin Gazze ve Lübnan'a karşı yürüttüğü savaşın maliyetinin 66 milyar dolar olduğunu tahmin ederken, ABD de bir yıl süren bu savaşta Tel Aviv'e yaklaşık 18 milyar dolar yardımda bulundu.

Tesnim’in haberine göre, Amerikan dergisi "Foreign Policy", İsrail rejimi Merkez Bankası'nın Gazze ve Lübnan'daki savaşın mevcut maliyetini 66 milyar dolar olarak tahmin ettiğini yazdı.

İsrail Merkez Bankası'na göre bu rejimin Gazze Şeridi ve Lübnan'a karşı yürüttüğü savaş, İsrail'in gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 12'sine mal oldu.

Amerika, Netanyahu'nun savaş yapmasına yaklaşık 18 milyar dolar harcadı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Brown Üniversitesi tarafından yürütülen ve dün Pazartesi günü yayınlanan bir araştırma, İsrail'in Gazze'ye karşı savaşının başlangıcından bu yana ABD'nin İsrail rejimine askeri yardım için en az 17,9 milyar dolar harcadığını gösteriyor.

İsrail rejiminin Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı savaşın üzerinden bir yıl geçti ve aalistlere göre eğer Amerika'nın bu rejime siyasi, silah ve askeri desteği olmasaydı Siyonistler Gazze ve Lübnan'da bu kadar çok suç işleyemezdi ve resmi istatistiklere göre Tel Aviv rejimi bu bir yıl içerisinde 42 bin kişiyi şehit etti.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM