Irakçi: ABD Sadece Tehdit Dilinden Anladığını Kanıtladı

GİRİŞ: 22.06.2025 12:56      GÜNCELLEME: 22.06.2025 12:56
Rasthaber -  İstanbul'da konuşan İran Dışişleri Bakanı Irakçi, "İran en güçlü şekilde ABD'nin saldırgan askeri operasyonunu kınamaktadır." dedi.

Irakçi'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

İran'ı sadece ABD askeri saldırganlığına karşı değil İsrail'in saldırılarına karşı da koruyacağız.

(İran'ın) BM Şartı ve ilgili maddeleri çerçevesinde yasal meşru biçimde kendini koruma hakkı vardır ve her türlü tedbiri alacaktır.

İran'a diplomasiye geri dönün çağrısında bulunmanın pek anlamı yok.

Ülkemiz saldırgan bir tutumla karşı karşıya. Kendimizi koruma hakkımız çerçevesinde ihtiyaç duyduğumuz ve gerekli oranda cevap vermemiz gerekiyor.

(ABD-İsrail) Diplomasi taraftarı olmadıklarını kanıtladılar. Sadece tehdit dilinden anladıklarını gösterdiler.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi ayrıca, 23 Haziran Pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmeyi planladığını belirtti ve şunları söyledi: 

"Yarın Rusya'ya gidiyorum, Sayın Vladimir Putin ile görüşmem olacak. İki ülke arasında stratejik ortaklık var, eylemlerimizi koordine ediyoruz. Onlar (Rus tarafı) her zaman nükleer müzakerelerin bir parçası olmuştur. Son aylarda ABD ile müzakereler yaptığımızda, Rus dostlarımızı müzakerelerin gidişatı hakkında düzenli olarak bilgilendirmiştik. Yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ciddi bir görüşme yapacağız."

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM