İsrail Yetkilileri: İsrail'in Ana Sorunu Philadelphia Değil Hizbullah'tır

GİRİŞ: 07.09.2024 19:22      GÜNCELLEME: 07.09.2024 19:22
Rasthaber -  Siyonist yetkililer ve çevreler, İsrail rejiminin yetkilileri ve başta Netanyahu olmak üzere yetkililerin savaştaki yanlış politikalarını eleştirerek, İsrail'in stratejik körlüğe uğradığını ve ana tehdit Hizbullah'tan gelirken Netanyahu'nun odak noktasının Philadelphia hattı olduğunu vurguladı.

İsrail meclisi üyesi Sharon Nir, bu konuda İsrail'in yenilgisinin sadece 7 Ekim 2023 ile sınırlı olmadığını ve bu tarihte yenilen kabinenin bu yenilgiyi 11 ay boyunca sürdürdüğünü belirtti.

İsrail Stratejik Körlüğe Uğradı

Sharon Nir, Siyonist televizyonu Kaan'a verdiği röportajda, "İsrail'in şu anda içinde bulunduğu şey, uyanmamız gereken stratejik bir körlüktür." dedi.

Bu Siyonist yetkili, kuzeydeki yerleşim yerlerindeki yerel yetkililerin kabinenin kuzeyi tamamen ihmal ettiği ve bu cepheyi terk ettiği yönündeki sözlerine atıfta bulunarak, "Ağustos ayında güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine fırlatılan füze sayısının dört katına çıktı ve bu, İsrail için büyük bir başarısızlıktır, ne yazık ki kabine buna önem vermiyor." dedi.

Asıl Sorun Hizbullah'tır, Philadelphia Hattı Değil

Eski Knesset Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyesi Tasvi Hauser de bu konuda siyonist kanalı Kanal 12'ye verdiği demeçte, "İsrail ateş altında iken Netanyahu'nun Philadelphia hattına odaklanması çok utanç vericidir. Kuzeyde bir sorunumuz olduğunu ve asıl sorunun Hizbullah olduğunu, Philadelphia hattı olmadığını bilmeliyiz." dedi.

Bu siyonist açıklamasının devamında, "İsrail'in bu şekilde yönetilmesi çok üzücü ve 75 yıl sonra İsrail'in böyle bir çukura düşmesi akıl almaz." dedi.

Söz konusu Siyonist yetkili, "İsrail'in hiçbir stratejisi olmadığını kabul etmeliyiz. Kesinlikle Netanyahu ve Savaş Bakanı Yoav Galant'ın son 8 aydır yaptığı görüşmeler tamamen mantıksızdı ve gördüğümüz tek şey taktik tartışmaları ve Philadelphia, İsrail'in benimsediği taktiksel bir yaklaşımdır, stratejik değil." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı ve eski Ordu Harekat Şefi Tümgeneral Israel Ziv de bu konuda, "Kuzeyde İsrail'e karşı yoğun bir baskı var ve ordu güçlerini kuzeye kaydırdı. Bu arada Batı Şeria cephesinde de birçok zorlukla karşı karşıyayız ve sorumuz, İsrail ordusunun Batı Şeria'daki sorunu çözmek için bugüne kadar ne yaptığıdır." diye belirtti.

Bu bağlamda, Kanal 13'de askeri konularda uzman olan Alon Ben David, İsrail'in güvenlik durumunun çeşitli cephelerde kötüleşmesiyle birlikte uçurumun eşiğine doğru ilerlediğini ifade etti.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM