Netanyahu Kendini Kaçınılmaz Sona Hazırlamış

GİRİŞ: 16.09.2024 09:26      GÜNCELLEME: 16.09.2024 09:26
Rasthaber -  Siyonist İsrail Dışişleri Bakanlığı, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında henüz çıkarmadığı yakalama kararını ''yanlışlıkla'' kınadı. Açıklama kısa sürede kaldırılırken, bakanlık yetkilisi bunun hata sonucu olduğunu belirtti.

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı, UCM tarafından herhangi bir karar çıkarılmamasına rağmen, Netanyahu ve Gallant hakkında uluslararası yakalama kararını kınayan bir açıklama yayımladı. Katil İsrail Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında yayımlanan ve sosyal medya hesaplarında da paylaşılan açıklama kısa sürede kaldırıldı.

Açıklamada, "İsrail, UCM'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında yakalama kararı çıkarmasını onaylayan saçma ve utanç verici kararını reddediyor." ifadesi yer aldı.

Bakanlıktan ismi açıklanmayan bir yetkili, Haaretz'e yaptığı açıklamada, söz konusu açıklamanın hata sonucu paylaşıldığını, ancak yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin "hazırlık yapıldığı" için kınama açıklamasının önceden hazırlandığını söyledi.


YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM