Pager'ları Üreten Firmadan İlk Açıklama

GİRİŞ: 18.09.2024 16:40      GÜNCELLEME: 18.09.2024 16:40
Rasthaber -  Tayvan merkezli Gold Apollo şirketi, Lübnan'da çok sayıda sivilin yaralanmasına ve şehit olmasına sebep olan Hizbullah mensuplarının üzerinde infilak ettirilen çağrı cihazlarını kendisinin üretmediğini açıkladı.

GÖRÜNTÜLERDEKİ PATLAMIŞ CİHAZLARIN İSİM SAHİBİ ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

Gold Apollo şirketi, AR924 model cihazların marka lisansı verdikleri "BAC" isimli firma tarafından üretildiğini duyurdu.

Gold Apollo şirketinden yapılan yazılı açıklamada, "AR924" modeli çağrı cihazlarının üretiminde herhangi bir yetkilerinin olmadığı bildirildi.

Açıklamada, "Biz sadece marka yetkisi veriyoruz ve bu ürünün tasarımında veya üretiminde hiçbir dahlimiz yok." ifadeleri yer aldı.

Gold Apollo, cihazların üretiminde yalnızca marka lisansı kullanma yetkisi verdikleri "BAC" isimli şirketin yer aldığını belirtti.

Gold Apollo Yöneticisi Hsu Ching Kuang, düzenlediği basın toplantısında, İsrail tarafından patlatılan cihazların Tayvan'da değil, yurt dışında üretildiğini söyledi.

Hsu, patlatılan cihazların Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de bulunan "BAC Consulting Ltd" isimli şirket tarafından üretildiğini ve bu firmayla 3 yıl önce yetkilendirme sözleşmesi imzaladıklarını ifade etti.

MİLYAR DOLARLIK DAVA

Gold Apollo, MOSSAD'ın Tel Aviv'deki cihazlara patlayıcı yerleştirdiğini itiraf etmesinin ardından İsrail Hükümeti'ne karşı milyar dolarlık bir dava açacak

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM