Siyonist Rejimin Lübnan Saldırısı Sonrası ABD'den İlk Açıklama

GİRİŞ: 17.09.2024 21:35      GÜNCELLEME: 17.09.2024 21:35
Rasthaber -  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, bugün Lübnan’ın farklı noktalarında çağrı cihazlarının patlaması sonucu en az dokuz kişinin öldüğü, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı olaylar hakkında da değerlendirmede bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Matthew Miller, aralarında Hizbullah üyelerinin de olduğu kişilerin öldüğü ve yaralandığı olayda ABD’nin dahlinin bulunmadığını ve patlamalardan kimin sorumlu olduğunu bilmediklerini söyledi.

'OLAY HAKKINDA BİLGİ TOPLUYORUZ'

“Bu olay hakkında bilgi topluyoruz” diyen Miller, “Size şunu söyleyebilirim ki ABD’nin bunda dahli yok. ABD, bu olay hakkında öncesinde bilgi sahibi değildi” ifadelerini kullandı. Miller, “Tüm dünyada gazetecilerin yaptığı gibi, ne olmuş olabileceğiyle ilgili gerçekleri toplamak için bilgi topluyoruz” diye konuştu. Miller, bir soruya verdiği yanıtta, ABD’nin Orta Doğu’da gerilimi artırabilecek her türlü olaydan her zaman endişe duyduğunu ve İran’ı istikrarsızlığı artırmak için herhangi bir olaydan faydalanmamaya çağırdığını söyledi.

Hizbullah tarafından olayın sorumlusu olarak İsrail'in gösterilmesiyle ilgili sorulara da yanıt veren Miller, olayın halen yeni olduğunu ve nasıl gerçekleştiğiyle ilgili bilgi topladıklarını vurgulayarak, "Şu anda bunun ötesinde herhangi bir değerlendirmemiz yok" dedi.

LÜBNAN'DA EN AZ 9 ÖLÜ, 2 BİN 800 YARALI

Lübnan'da yüzlerce taşınabilir çağrı cihazının infilak etmesi üzerine aralarında Hizbullah üyelerinin ve bir kız çocuğun da olduğu en az dokuz kişi hayatını kaybetti, İran’ın Lübnan Büyükelçisi’nin de aralarında olduğu yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralandı. İsminin verilmemesi koşuluyla açıklama yapan bir Hizbullah yetkilisi, cihazların ısındıktan sonra patladığını, en az iki mensuplarının öldüğünü bildirdi. Reuters'a konuşan üst düzey bir Hizbullah kaynağı ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın patlamalarda zarar görmediğini bildirdi.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM