Maariv: İran’ın Füzeleri Tel Aviv’i Şoka Sürükledi

GİRİŞ: 14.06.2025 01:00      GÜNCELLEME: 14.06.2025 01:00
Rasthaber - İsrail'in Maariv gazetesi, İran’ın "Sadık Vaat 3" adlı füze operasyonunun Tel Aviv’i ve çevresindeki Şaron bölgesini sarsıntıya uğrattığını yazdı. Haberde, füzelerin her biri isabet ettikçe bölgenin şiddetle sarsıldığı ve halk arasında büyük panik yaşandığı belirtildi.

Tesnim Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Maariv muhabirleri, İran’dan fırlatılan füzelerin İsrail’in merkezine doğrudan isabet ettiğini, çok sayıda binanın oturulamaz hale geldiğini ve sakinlerinin tahliye edilmek zorunda kaldığını bildirdi.

Rapora göre, Tel Aviv Belediyesi, onlarca kişiyi geçici barınma merkezlerine yerleştirdi. Aynı zamanda kurtarma ekipleri, hasar gören binalarda kalan vatandaşları tehlike nedeniyle tahliyeye ikna etmeye çalışıyor.

Bir bina sakini, Maariv’e yaptığı açıklamada, “Her füze isabetinde Tel Aviv ve Şaron bölgesi sarsılıyordu” dedi.

Haberde ayrıca, saldırılar sırasında bazı bina sakinlerinin içeride mahsur kaldığı, ağır hasar nedeniyle bu kişilere ulaşmakta güçlük çekildiği ifade edildi.

Maariv’in ulaştığı kaynaklara göre, bazı Orta Doğu ülkeleri ile ABD, İran füzelerinin bir kısmını engelleme operasyonuna aktif biçimde katıldı.

 

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM