Netanyahu'nun Parti Binası Basıldı

GİRİŞ: 29.05.2025 09:13      GÜNCELLEME: 29.05.2025 09:13
Rasthaber -  Siyonist Rejim İsrail elebaşı Binyamin Netanyahu'nun başkanlığını da yaptığı Likud Partisi basıldı.

Çok sayıda gösterici Gazze'de esir tutulan İsraillilerin kurtarılması için esir takası anlaşmasına varılmamasını protesto etmek amacıyla Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un Tel Aviv'deki merkezine zorla girdi.

Yerel kaynakların haberlerine göre Gazze'de esir takası anlaşması talep eden çok sayıda kişi İsrail'in Gazze'ye saldırılarının 600. gününde Netanyahu'nun partisi Likud'un merkezinin olduğu binayı bastı.

Aktivistlerin sosyal medyada paylaştığı görüntülerde, İsrail polisinin göstericileri güç kullanarak dışarı çıkarmaya çalıştığı ve bazı protestocuların kendilerini merdivenlere kelepçelediği görülüyor.

Tesnim haber ajansının haberine göre, göstericiler, parti ofisinin bulunduğu binada eylem yaparken dışarıda da yüzlerce kişi oturma eylemi düzenleyerek bina çevresindeki yolları kapattı, Netanyahu ve bazı bakanların resimlerinin olduğu maskeler taktı ve idam mahkûmlarının giydiği turuncu renkli tulumlar giydi.

Haberde, polisin göstericilere müdahale ederek kalabalığı dağıttığı, protestocuların gürültü çıkarmak için kullandığı aletlere el koyduğu aktarıldı.

İsrail'de muhalefet ve esir yakınları, Gazze'de tutulan esirleri kaderine terk ettiği suçlamasıyla İsrail hükümetini sert bir şekilde eleştiriyor, sık sık protesto gösterileri düzenliyor.

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM