“BRICS ABD Hegemonyasını Bitirecek”

GİRİŞ: 14.09.2024 08:19      GÜNCELLEME: 14.09.2024 08:19
Rasthaber -  Venezuela’da düzenlenen ve Türkiye’den bir tek Vatan Partisi’nin davet edildiği 'Uluslararası Anti Emperyalizm-Anti Faşizm Kurultayı'nın kapanış konuşmasını Devlet Başkanı Nicolas Maduro yaptı. Maduro, BRICS’in Amerikan hegemonyasını bitireceğini söyledi

Venezuela’nın başkenti Karakas’ta Bolivarcı Venezuela Cumhuriyeti tarafından düzenlenen “Uluslararası Anti-Emperyalizm-Anti Faşizm Kurultayı” sona erdi. Kurultay’a 95 ülkeden 1200 temsilci katıldı. Kurultay’ın kapanışında konuşan Devlet Başkanı Maduro, Venezuela’nın Türkiye ve Çin ile ticaretini geliştirdiğini belirtti. Kurultay’a Türkiye’den katılan tek siyasi parti olan Vatan Partisi’nin Genel Sekreteri Özgür Bursalı da Kurultay dışında çeşitli temaslarda bulundu.

‘YENİ DÜNYA İÇİN İYİ BİR BAŞLANGIÇ’

Dünya çapında antiemperyalist kuvvetler Venezuela’nın başkenti Karakas’ta bir araya geldi. Karakas’ta takip ettiğimiz antiemperyalist ve antifaşist kongrede Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro konuştu. Maduro, dünyaya önemli mesajlar verdi.

Kurultay’a 95 ülkeden 1200 temsilcinin katıldığını söyleyen Maduro, emperyalizme karşı yeni bir insanlık cephesinin oluştuğunu ve bu yeni dünyanın inşası için Venezuela’daki kurultayın iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

‘GAZZE VE UKRAYNA’DAKİ SAVAŞ EMPERYALİZME KARŞI’

Maduro, Filistin’in Gazze’de, Rusya’nın Ukrayna’da faşizm ve emperyalizme karşı savaştığını vurguladı. Venezuela Lideri, Amerika’nın her türlü yaptırımına rağmen Venezuela ekonomisinin büyüdüğünü ifade etti. Maduro, Venezuela’nın Türkiye ve Çin ile ticaretini geliştirdiğini belirtti.

‘BRICS AMERİKAN HEGEMONYASINI BİTİRECEK’

Venezuela Devlet Başkanı, Sovyetlerin Alman faşizmini yenmesi gibi BRICS’in de Amerikan hegemonyasını bitireceğini söyledi. Maduro, BRICS’in alternatif bir dünya vadettiğini vurguladı. Venezuela Lideri, Çin ve Rusya gibi büyük ekonomilerin Batı’ya karşı direndiğinin altını çizdi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkesini istikrarsızlaştırmak için yaptığı operasyonları anlatan Venezuela Devlet Başkanı, emperyalizmin eskiden ekonomiyi bir savaş alanı olarak kullandığını, şimdi buna bir de sosyal medya platformlarının eklendiğini belirtti.

Maduro’nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Hem Venezuela halkı hem de yabancı temsilciler dünyaya emperyalizm ile mücadelede kararlılık mesajı verdi/aydınlık

 

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM