AKP'li Vekil Siyonist İsrail’e Petrol Akıtan SOCAR Yetkililerini Onore Etti

GİRİŞ: 13.09.2024 08:44      GÜNCELLEME: 13.09.2024 08:44
Rasthaber -  AKP’li Vekilden Siyonist İsrail’e petrol Akıtan SOCAR Yetkililerine Sıcak Karşılama

AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın, İsrail’e petrol akıtan SOCAR şirketinin yetkililerini başkanlık makamında ağırlaması tepkiyle karşılandı.

Gazze’deki soykırımda akan masum kanlarında doğrudan pay sahibi olan SOCAR şirketi, Azerbaycan’dan çıkarılan petrolü Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Boru Hattı ile İsrail’e akıtan yetkili merci olarak uzun süredir protesto ediliyor.

SOCAR’ın yönettiği BTC Boru Hattı, İsrail’in petrol ihtiyacının yüzde 40’ını karşılarken İsrail rejimi buradan sağladığı petrolle, Filistin topraklarındaki cinayetlerinde kullandığı tank, askeri araç vs. savaş makinelerinin akaryakıt ihtiyacını gideriyor.

Gazze’deki soykırımı durdurma konusunda etkili adımlar atamama konusunda eleştirilen AK Parti hükümeti, bir ferasetsizlik örneği daha sergiledi. AK Partili Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İsrail’in en büyük destekçilerinden olan Azerbaycan merkezli SOCAR şirketinin yetkililerini başkanlık makamında ağırladı.

Gazze’de bugün 342. gününe giren vahşi soykırımın baş faili olan İsrail’in en büyük gücünü aldığı, Türkiye’nin de paydaşlarından biri olduğu BTC Boru Hattı’nın işletmecisi olan SOCAR şirketinin adeta el üstünde tutulması, eleştirileri de beraberinde getirdi.

22 yıldır AK Parti tarafından yönetilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, soykırımcı İsrail’e petrol satan Azerbaycan'ın devlet petrol şirketi SOCAR’ın yetkililerini makamında ağırlayarak adeta onore etti.

Yerel basında yer alan bilgilere göre, Başkan Büyükkılıç, SOCAR yetkilileri ile Kayseri genelindeki doğal gaz çalışmalarını ve iş birliği imkânlarını görüştü. Ziyarete ilişkin X hesabından paylaşım yapan Büyükkılıç mesajında, “SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov, SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Kayseri Operasyonları Başkan Yardımcısı Sinan Temür ve SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Yönetim Ofisi Müdürü Emin Zeynallı; SOCAR Türkiye Doğalgaz İş Birimi Dağıtım Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Shamil Guluzade ile birlikte belediyemizi ziyaret etti. Ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SOCAR’IN ‘BAŞARI’SI GAZZE’YE ÖLÜM GETİRİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın ‘çalışmalarında başarılar dilediği’ SOCAR şirketi, 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne Filistin topraklarında akan kanın en büyük müsebbiplerinden biri olarak gösteriliyor. Zira İsrail’in savaş makinelerini besleyen Azerbaycan petrolü doğrudan SOCAR şirketi tarafından sağlanıyor. İsrail’e petrol sevkiyatını soykırımın başladığı günden bu yana Türkiye’nin de aracılığıyla sürdüren SOCAR’ın başarısı, Gazze’de akan Müslüman kanıyla eşdeğer. Yani SOCAR’a başarı dilemek İsrail ordusuna başarı dilemekle aynı anlama geliyor. Memduh Büyükkılıç gibi hükümet yetkilileri ‘aman ticaretimiz bozulmasın’ tavrıyla zalimlere güzelleme yaparken, olan yine mazlum Müslümanlara oluyor. Geride bıraktığımız 342 günde 50 bini aşkın Filistinliyi hayattan koparan İsrail, katliamlarını arsızca gerçekleştirmeye devam ediyor/milligazete

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM