Haydarpaşa Limanı’nda Vicdan Gemisi Nöbeti

GİRİŞ: 06.09.2024 14:17      GÜNCELLEME: 06.09.2024 14:17
Rasthaber -  Mavi Marmara Derneği, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkması engellenen, Gazze’ye yardım götürmesi planlanan “Vicdan Gemisi” için Haydarpaşa Limanı’nda nöbet başlattı.

Üsküdar’da bulunan İstanbul Haydarpaşa Limanı’nın C Kapısı önünde bir araya gelen Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür ve bir grup aktivist; Gazze’ye yardım götürmesi planlanan Vicdan Gemisi’nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yola çıkmasının engellendiği gerekçesiyle protesto eylemi düzenledi. Liman önünde kendilerini zincirlere kelepçe ile bağlayan aktivistler, gemi için gerekli izinler sağlanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

“TÜM VİCDANLI İNSANLARI ÖZGÜRLÜK NÖBETİ’NE BEKLİYORUZ”

Mavi Marmara Derneği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Türkiye’den çıkarak Avrupa limanlarına uğraması ve bu limanlarda gerçekleştireceği Filistin özelinde farkındalık eylemleri yapacak olan Vicdan Gemisi, denize açılması için gerekli tüm prosedürleri yerine getirmiş olmasına rağmen, Türkiye Ulaştırma Bakanlığı tarafından limandan çıkış izni verilmiyor. Dünyanın gözleri önünde kocaman bir soykırım kampına dönüştürülen Gazze bir yanda dururken, Özgürlük Filosu’nun hiçbir sebep olmadan ve açıklama yapılmadan engellenmesini kabul etmiyoruz. Karşımıza çıkarılacak her türlü politik engel bizim için aşılması ve yıkılması gereken bir duvardır. Bu engel duvarlarını oluşturanlar dünya vicdanı karşısında hesap veremezler. Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun bir parçası olan Vicdan Gemisi’nin zincire vurulduğu Haydarpaşa Limanı önüne tüm vicdanlı insanları başlattığımız Özgürlük Nöbeti’ne bekliyoruz. Vicdan Gemisi hareket edene kadar eylemimiz devam edecektir. Yaşasın özgür Filistin davamız” ifadelerine yer verildi./milligazete

YORUMLAR

REKLAM

İLGİLİ BAŞLIKLAR

REKLAM