Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. 2 saat 15 dakika süren toplantının ardından yayınlanan bildiride Terörsüz Türkiye sürecine değinildiği aktarıldı.
MGK bildirisinde yer alan ifadeler şöyle:
1- PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yurt içinde ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarıyla yürütülen faaliyetler ile son dönemde meydana gelen uluslararası gelişmeler hakkında Kurula bilgi sunulmuştur.
2- Terörsüz Türkiye ve Terörsüz Bölge hedeflerine ulaşma yolunda kaydedilen ilerlemeler ele alınmış; ülkemizin ve bölgemizin güvenlik, istikrar ve refahının teminat altına alınması istikametinde tarihî bir merhaleyi teşkil eden çalışmaların müteakip aşamalarına ilişkin istişarelerde bulunulmuştur.
3- 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı gösterilen millî direnişin onuncu yıl dönümünde, FETÖ ile mücadelede gelinen son durum değerlendirilmiş; ihanet şebekesinin tamamen bertaraf edilmesine matuf tedbirlerin hassasiyetle sürdürüleceği kaydedilmiştir.
4- Ülkemizin ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirilen NATO Zirvesi’nin ittifakın geleceği açısından kritik bir eşik olduğu belirtilmiş; Türkiye’nin geliştirdiği ileri imkân ve kabiliyetleri müttefikleriyle paylaşma hususundaki yapıcı tutumu teyit edilmiştir.
5– İran ve ABD arasında tekrar yaşanan çatışmaların bölge ülkelerine ve küresel ticaret güzergâhlarına sıçramasının oluşturduğu risk ve tehditlere işaret edilmiş; tüm taraflara, güç kullanmaktan kaçınma ve kalıcı barışın tesisine matuf müzakerelere geri dönme çağrısında bulunulmuştur.
6- Rusya-Ukrayna Savaşı’ndaki stratejik sıkışmanın, Karadeniz ve Hazar Denizi başta olmak üzere mücavir bölgelerin de çatışma sahası hâline getirilmesiyle aşılamayacağı vurgulanmış; savaşan taraflar, bölgede artan gerilimi düşürmeye ve barışın tesisi için somut adımlar atmaya davet edilmiştir.
7- Komşularımız Suriye ve Irak ile geliştirilen çok boyutlu iş birliğinin, bölgemizin güvenliği, huzuru ve refahı bakımından büyük önem arz ettiğinin altı çizilmiş; Türkiye’nin, bölgesel dayanışmayı pekiştirmeye yönelik süreçlere azami katkı sunmayı sürdüreceği ifade edilmiştir.
8- Gazze Barış Planı çerçevesinde son günlerde kaydedilen ilerlemelere rağmen ateşkes ihlallerine devam eden İsrail Yönetimi’nin, Filistin topraklarındaki yerleşimci terörünü tırmandırması ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal mekanlara yönelik kışkırtıcı saldırılarını sürdürmesi karşısında, uluslararası toplumun açık ve tavizsiz bir duruş sergilemesi gerektiği vurgulanmıştır.

😡 MALCOLM-XX 😡
TÜRK SİYASETİNE KARIŞIP, 100 YILDIR MÜDAHALE EDEN VE SAĞLI SOLLU TÜM ÜLKE SİYASETÇİLERİMİZİ ADETA PARMAĞINDA OYNATAN GÜÇLÜ ABD DERİN DEVLETİ YÖNETİMİNİ GERÇEKTEN BU ANLAMDA ÜLKEMİZDE YÜRÜTMEKTE OLDUĞU BU BÜYÜK YIKICI TERÖR FAALİYETİ BAŞARILARINDAN DOLAYI ŞU AN İTİBARIYLE BU KATİL DEVLET YÖNETİMİNİ BU ÜZÜCÜ BÜYÜK BAŞARILARINDAN DOLAYI ALKIŞLAMAK DURUMUNDA KALMAKTAYIM MAALESEF !!!
BU KATİL ABD YÖNETİMİ, ÜLKEMİZDE KURMUŞ OLDUĞU BU SON DERECE KANLI, VAHŞİ VE SALDIRGAN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE 60-70 BİN MASUM İNSANIMIZI ÖLDÜRTMEK ÜZERE GARİBAN TÜRK MİLLETİ’MİZİN, FEDAKAR EVLATLARIMIZIN, GENÇLERİMİZİN VE MEHMETÇİKLERİMİZİN ÜZERİNE SÜRDÜ VE YILLARCA MASUM İNSANLARIMIZIN PERVASIZCA KANINI DÖKTÜRDÜ VE MAALESEF BUNU DA YİNE ÜLKEMİZ İÇİNDE SATIN ALDIĞI YA DA KORKUTMA YÖNTEMİYLE TESLİM ALMIŞ OLDUĞU BU SAĞLI SOLLU AHLAKSIZ İŞBİRLİKÇİ POLİTİKACILARIN İHANETÇİLİKLERİ NEDENIYLE DE ZAVALLI BAHTSIZ VATANSEVER MİLLETİMİZİN EVLATLARININ KANINI DEDİĞİMİZ GİBİ YILLARCA GÜNAHSIZCA DÖKTÜRÜP DURDU VE EN NİHAYETİNDE DE, İHANETÇİ SAVAŞ YÖNTEMİYLE ÜLKEMİZİ BÖLMEDE BAŞARILI OLAMADIĞI İÇİNDİR Kİ, AYNI ALÇAK ABD BU SEFER TAKTİK DEĞİŞTİREREK, İHANETÇİ VE İŞBİRLİKÇİ BU DAHİLİ BEDHAH POLİTKACILAR YARDIMIYLA DA YILLARCA KANIMIZI DÖKTÜRDÜĞÜ BU KANLI TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ADETA ÖDÜLLENDİREREK, TÜRK MİLLETİ’MİZE ADETA BU TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKTÜRÜRCESİNE BU KANLI TERÖRİSTLERİ AFFETTİRİP ADETA MİLLETİMİZİN ULUSAL ONURUYLA OYNARCASINA, TIPKI SURİYE’DE DARBE YAPTIRIP, ÜLKENİN BAŞINA METAZORİ GETİRİP DE CUMHURBAŞKANI YAPTIĞI, BU BM TARAFINDAN ÖDÜLLÜ ŞEKİLDE ARANMAKTA OLAN BU KANLI TERÖRİSTBAŞI AHMET EL ŞARA’YA GÖMLEK GİYDİRİP, KRAVAT TAKTIRIRDIĞI VE ÜZERİNE DE PARFÜM SIKARAK, SS FORMÜLÜYLE CUMHURBAŞKANI YAPMASI MİSALİ, BİZİM KANLI TERÖRİSTBAŞIMIZ OLAN CANİ APO’YU DA, EKONOMİK ANLAMDA BİTİRİLMİŞ DURUMDA OLAN GARİBAN ÜLKE İNSANLARIMIZA AFFETTİREREK, YİNE SANIRIM SİYASİ ÖZGÜRLÜK GETİRME YÖNTEMİYLE ÜLKEYİ YÖNETME KONUMUNA GETİREREK MİLLETİMİZİN ULUSAL ONURUNU EZEBİLECEĞİNİ TÜM DÜNYA ALEME BU VESİLEYLE GÖSTERMEK İSTİYOR VE ŞU ANDA ÜLKEMİZDE TÜM SAĞLI SOLLU İHANETÇİ VE İŞBİRLİKÇİ POLİTİK LİDERLER YARDIMIYLA BU ONUR KIRICI BAŞARISINI SERGİLEYİP, GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR Kİ, BU ÜZÜCÜ GİDİŞATA ŞAYET OLAĞAN ÜSTÜ BİR MİLLİ TEPKİ OLMAZSA Kİ ÖYLE GÖRÜNÜYOR, BU PİS İŞİNİ DE ÜLKEMİZDE ÇOK ÜSTÜN BAŞARIYLA SONLANDIRMAK ÜZERE GÖRÜNMEKTEDİR BU MÜDAHİL KANLI ABD DERİN DEVLET YÖNETİMİ MAALESEF !!!
🤣😡😭🤣😡😭🤣😡😭😡
AKP-MHP-CHP-DEM VATAN PARTİSİ VE YENİ PARTİ LİDERLERİNİN, ‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ isimli bu projeye destek açıklaması gelen Chp lideri Sn. Kılıçdaroğlu’ndan son dakika açıklamasıyla ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı geldi :
Aslında zaten güçlü ordumuzun bitirmiş olduğu bu ‘Bölücü Terörün Abd istekleri doğrultusunda tekrardan bitirilmiş olması konusunda çok önemli olan ülkemizin üniter yapısı elbetteki kırmızı çizgimizdir’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm adresi olarak TBMM’nin gösterilmesini olumlu bulduklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, “zaten bitirilmiş durumda olan bu Bölücü Terörün tekrardan bitirilmesi ve bu vesileyle de teröristlerin affedilmiş olmaları Terörsüz Türkiye’miz için hiç kuşkusuz çok büyük bir tarihsel fırsattır” diyerek üniter yapının korunması ve silahsızlanmayı içeren 4 boyutlu çözüm mimarisi önerisini açıkladı.
ÜNİTER DEVLET YAPISI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’
Bölgesel aktör olma şartına ve ilkesel çerçevelerine değinen Kılıçdaroğlu, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı:
“Değerli basın mensupları, bu mesele sadece bir demokrasi ve hukuk meselesi de değildir. Bu mesele, Türkiye’nin güvenliği ve dış politikası için de hayati bir meseledir. Hiç kimse unutmasın; biz bu meselemizi çözmeden güçlü bir bölgesel aktör hâline gelemeyiz. Bir daha ifade edeyim: Bu temel meseleyi çözmeden Türkiye’nin güçlü bir bölgesel aktör hâline gelmesi çok zor. Hiç kimse bu gerçeği unutmasın. Bu gerçeği hepimizin kabul etmesi gerekiyor. Önce Kürt vatandaşlarımızla aramızda, Kürt komşularımızla kuracağımız güçlü bağlar, Türkiye’nin gelecek vizyonunu da şekillendirecektir. Bu noktada artık ilkesel bir çerçeve ortaya koyuyoruz: Terörün bitmesi ve üniter devlet yapısı bizim kırmızı çizgimizdir.
Bu bağlamda;
Silahın siyasetin dışına çıkmasına evet.
Türkiye Büyük Millet Meclisi merkezli sürece evet.
Hukuk devletine evet.
Eşit yurttaşlığa evet.
Demokratik siyasetin güçlenmesine evet.
Üniter yapının korunmasına evet.
Bölgesel barışa, sadece Türkiye’de değil, bölgede barışa evet.
Bu nedenle çağrımız çok açıktır: Sürecin tüm aşamaları bundan sonra da Türkiye Büyük Millet Meclisi merkezli yürütülmelidir. Çerçeve yasa, açık hukuk ilkelerinin ürünü olmalıdır. Silahsızlanma gerçek, denetlenebilir ve geri dönüşsüz olmalıdır. Demokratik siyasetin alanı genişletilmelidir. Üniter yapı ve egemenlik ilkesi korunmalıdır. Bu ülkeyi kuran parti olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Hiçbir siyasi menfaat düşünmeden elimizi gerektiğinde taşın altına koymasını biliyoruz. Ülkemizin huzuru, bölgemizin huzuru için açıkladığım çerçeve içinde üretilecek çözüm, Türkiye’yi rahatlatacaktır. Türkiye rahat bir sürecin içine girecektir. Yeter ki bir kişi daha ölmesin. Yeter ki Abd’nin istediği ve Akp’nin kabul ettiği bu 40 bin insanımızın eli kanlı katil ve terörbaşı olan Abdullah Öcalan ve Pkk teröristleri affedilip siyaset ve toplum yaşamımıza girsinler ki, şehitlerimizin ruhları huzur bulsun ve milletimiz ve Türkiye’miz de artık bu Abd beslemesi ve piyonu olan bu kanlı ve azgın bölücü terörü meselesinden sözüm ona kurtulsun denilmektedir ve Abd bağlantılı tüm sağlı sollu parti liderlerimiz de maalesef bu konuda çok ilginç ve manidar şekilde Akp, Mhp, Chp, Vp, Yeni Parti vs. olarak hemfikirdirler ?!
O da bu bölücü terörün ana patronu ve finansörü olan bu Abd terör devleti, bu bölücü terör sorununu şayet ülkemizde bize kızıp da, tekrardan kaşıyıp, diriltip, bu kanlı filmi tekrardan başa sarmazsa bittabii ki !”
♥️ BİRGÜL AYMAN GÜLER ♥️
EŞİT VATANDAŞLIK NEDİR ?
TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN VAZ GEÇİLMESİ VE HALKIN ETNİK TOPLULUKLARA BÖLÜNMESİ İSTEĞİDİR !
EŞİT VATANDAŞLIK, VATANDAŞLAR ARASINDAKİ BİR EŞİTLİK DEĞİLDİR. BU TALEPLE İSTENEN ŞEY, ETNİK TOPLULUKLARIN ANAYASADA KİMLİK OLARAK TANINMASI, ETNİK ANADİLLERİN ULUSAL VE BÖLGESEL RESMİ DİL HALİNE GELMESİ , TÜM DEVLET VE TOPLUM HİZMETLERİNDE ÇOK RESMİ DİL OLMASI, SEÇİMLERDE PARLAMENTONUN VE BELEDİYE MECLİSLERİNİN ETNİK TOPLULUK KOTALARI TEMELİNDE OLUŞTURULMASIDIR. BU, GÜNÜMÜZDE BOSNA HERSEK’TE DAYLON ANLAŞMASI’YLA KURULMUŞ OLAN ‘MİLLİYETLER SİSTEMİ’NE GEÇİLSİN DEMEKTİR. BUNUN DA ELBETTEKİ OLMAZSA OLMAZ OLAN ŞARTI İSE, TÜRK VATANDAŞLIĞININ ANAYASADAN SİLİNMESİDİR Kİ BÖLÜCÜ HDP VE DEM PARTİSİ YANINDA AKP-MHP-CHP-YENİ PARTİ VE ABD İLE AKP LİDERİNİN TAM BASKISI VE TEHDİTİ ALTINDA BU EMPERYAL İSTEKLİ TAVİZ CEPHESİNE KATILMAKTA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜM VATAN PARTİSİ VE DİĞERLERİ DE İŞTE ŞU ANDA TAM DA BU AMACA ODAKLI ÇALIŞMAKTADIRLAR !
♥️ MALCOLM-XX ♥️
BU ÜLKEDE BENİM VE GARİBAN MİLLETİMİN, ŞEHİTLERİMİN İRADESİ DIŞINDA, MAALESEF ÇOK GÜÇLÜ BİR EMPERYAL DAYATMAYLA BİR TON EMRİVAKİ İHANETÇİ VE İŞBİRLİKÇİ YANLIŞ İŞLER YÜRÜTÜLMEKTEDİR SAĞLI SOLLU MANDACI TÜRK SİYASETÇİLERİMİZCE, ONUN İÇİNDİR Kİ BENİM ZERRE İRADEM VE HÜKMÜMÜN OLMADIĞI BU ÜLKEDE OLAN YA DA OLACAK OLAN HİÇ BİR OLAY, OLGU VE YANLIŞ GİDİŞAT İNANIN ARTIK BU SAATTEN SONRA BENDENİZİ ZERRE İLGİLENDİRMEYECEKTİR, ÇÜNKÜ BU TÜR İHANET VE DAYATMA İÇEREN BU OLUMSUZ SİYASİ GELİŞMELER SONRASINDA MAALESEF VATANIMA YÖNELİK TÜM İNSANİ DUYGULARIMI YİTİRMİŞ DURUMDAYIM !!!
SON BİR UMUTLA BU ÜLKE VATANSEVER KAMUOYUMUZDAN TEK BİR İSTEĞİM KALMIŞTIR Kİ, MECLİSTE ALINMAKTA OLAN BU ‘YARALI TÜRK MİLLETİ’MİZİN BÖLÜCÜ TERÖR ÖNÜNDE EMRİVAKİ BİR YASA GİRİŞİMİYLE DİZ ÇÖKTÜRÜLMEK SURETİYLE, BU EMPERYAL BESLEMESİ BÖLÜCÜ TERÖR VE ONUN KANLI TERÖRİSTLERİYLE KUCAKLAŞTIRILMAK İSTENEN BU AYIPLI GİRİŞİM VE MECLİS KARARLARININ HALK OYLAMASINDAN GEÇİRİLMESİDİR Kİ O ZAMAN BU REFERANDUMDAN ÇIKACAK HER TÜRLÜ KARAR BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE OLACAKTIR Kİ, BAŞKA TÜRLÜSÜ, MİLLİ VATANSEVER VİCDANI KANATMAYA DEVAM EDECEKTİR MAALESEF !!!…
BİZ KÜRT VE TÜRK VS. HALKLARIMIZIN ÜLKEMİZDE BİRLİKTE OLUŞTURDUĞUMUZ TÜRK MİLLETİ OLARAK, ZATEN BÜTÜNLEŞMİŞ VE KUCAKLAŞMIŞ DURUMDAYIZ, BU YÖNDE ARAMIZDA HİÇ BİR SORUN YOKTUR AMA TAKDİR EDERSİNİZ Kİ BU MAZLUM MİLLETİMİZ, EVLATLARININ ELLERİ KANLI TERÖRİST KATİLLERİYLE ASLA BARIŞIP DA ONURSUZCA KUCAKLAŞMAK İSTEMEMEKTEDİR !
VE BU ÖNEMLİ KONUDA DA KESİN SURETTE BİR REFERANDUM TALEP ETMEKTEDİR !!!