Rasthaber – Başbakan Yıldırım Zeytin Dalı harekatına ilişkin sosyal medyada paylaşılan bir karikatürü çok beğendiğini dile getirerek "Zeytin Dalı harekatının zeytinleri orada yaşayan halka, dalları ise terör örgütlerine gidiyor. Bunu bir vatandaşımız resmetmiş, benim de çok hoşuma gitti" şeklinde konuştu.
AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, önce AK Parti Çanakkale İl Kongresi'nde daha sonra iseÇanakkale Köprüsü şantiye alanında konuştu.Afrin operasyonu ile ilgli konuşan Yıldırım şunları söyledi: "Güney sınırlarımızın güvenliği için Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi Zeytin Dalı operasyonu da devam edecektir. Sonuç alıncaya kadar. Bir tane PKK’lı,IŞİD'li terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Bizim ne Suriye’nin ne de bir başka ülkenin bir karış toprağında gözümüz yok. Ülkemize yönelen açık terör tehdidini yok etmek için oralardayız. Meşru müdafaa hakkımızın ne olduğunu, nasıl kullanacağımızı çok iyi biliyoruz. Uluslararası hukuka uygun olarak, hukukumuzu da, hudutlarımızı da koruyacağız. Sınırlarımızın yanı başında bir terör koridorunun oluşmasına asla geçit yok. Asla izin var mı gençler. Asla olabilir mi? Olamaz. Başta bir terörist ordu kurulmasına ve bunların silahlandırılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizin güvenliği için her türlü tedbiri almak boynumuzun borcudur. Bizim meşru bir hakkımızdır. Bizim terör ile mücadelemiz bilinmelidir ki bütün dünyanın iyiliği içindir. Zira, bölgesel barış, dünya barışının güvencesidir. Terör, Batı'daki merkezleri vurduğunda bunu bir insanlık suçu kabul edip kınamak, bizim coğrafyamızda Müslüman kanı döküldüğünde eğer, müsamaha gösterirseniz, böyle böyle destek olursanız, müttefiklerimizin teröristlerin yanında IŞİD'in, PKK’nın yanında yer alması bizi üzer. Amerika’nın Suriye’deki uygulamaları maalesef müttefiklik ruhuna aykırıdır. Bir yandan teröre karşı birlikte mücadele edelim diyeceksiniz. Diğer yandan da binlerce teröristi güney sınırlarımızda yerleştirme gayretine gireceksiniz. Teröre karşı net, açık kararlı bir tavır alması, duruş göstermesi Amerika’nın da menfaatinedir."Başbakan Yıldırım sözlerini “Ülkemize düşmanlık edenlerin hevesini kursağında bırakacağız. Bunu Çanakkale’de yaptık, Kurtuluş Savaşı'nda yaptık, 15 Temmuz’da yaptık. Afrin’de de bunu yaparız hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diyerek sözlerini tamamladı.
'EKONOMİMİZİ ETKİLEMEZ'
"Zeytin Dalı Harekatı'nın ekonomiyi olumsuz yönde etkileyebileceği gibi görüşler var, Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Yıldırım, şu yanıtı verdi: "Ekonomiyi niye olumsuz etkileyecek? Şu şantiyeye bakınca Türkiye'nin neleri yapmaya kabiliyetinin olduğu açıkça ortada. Afrin operasyonu dediğiniz, Fırat Kalkanı gibi bir operasyon. Terörle mücadele, Hakkari'de, Şırnak'ta orada burada, dağlara, vadilere yaptığımız operasyonun biraz daha büyük ölçeklisinden bahsediyoruz. Türkiye ekonomisi, bu ufak tefek operasyonlardan olumsuz etkilenecek bir ekonomi değildir. Bugün gidin şehirlerde alışveriş merkezlerine, ticaret merkezlerine, vatandaşların kalabalık olduğu yerlere hayat normal akışıyla devam ediyor. Tabii Mehmetçiğimiz, Özgür Suriye Ordusu'na mensup kardeşlerimiz orada bulunan PKK, IŞİD terör gruplarını yok etmek, gerek orada yaşayan, Afrin'de yaşayan Kürt, Arap, Türkmenleri bu zulümden kurtarmak için, aynı zamanda da ülkemize vaki tacizleri, saldırıları durdurmak için bir operasyon başlattı, Zeytin Dalı operasyonu başlattı."
HAREKATIN ZEYTİNLERİ HALKA, DALLARI TERÖRİSTLERE
Başbakan Yıldırım sosyal medyada paylaşılan bir karikatürden de bahsederek "Bu zeytin dalının zeytinleri orada yaşayan sivil, masum insanlara, dalları da teröristlere gidiyor. Öyle de bir özelliği var operasyonun adının. Bunu bir vatandaşımız çok güzel resmetmiş. Benim de hoşuma gitti, sizlerle paylaşıyorum"dedi.
