Rasthaber – İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Başkan Yardımcısı Pence'nin ileri sürdüğü İran karşıtı iddialarına gösterdiği tepkide, "Üst üste onlarca yıldır ABD'nin dostluğu ve "Amerika ilişkisi"nin nasıl olduğunu yakından tadan İran halkı, art arda şahit olduğu mesnetsiz ve boş vaatlere artık hiçbir şekilde değer vermiyor. Yasal İran hükümetine karşı darbe yapması, diktatörleri destekleme, İran’a karşı açtığı savaşta Saddam’ı savunma, İran'a ait yolcu uçağın düşürmesi ve uçağı düşürme emri veren kaptana madalya vermesi, İranlıları terörist olarak tanımlayıp acımasız yaptırımlar uygulaması, Fars Körfezi için sahte isim kullanması, nükleer anlaşma ile ilgili sıklıkla ilgisiz bahaneleri ve İran halkının bu uluslararası anlaşmanın menfaatlerinden yararlanmasına engel olması, bu kinci ve adaletsiz davranışların bazı örnekleri sayılıyor” ifadelerine yer verdi.
Kasımi açıklamalarının devamında; ABD’li yetkilinin kandırıcı iddialarının tersine İran İslam Cumhuriyeti'nin hiçbir zaman nükleer silah yapmanın peşinde olmadığını ve nükleer anlaşmanın ise tam anlamıyla Amerikanların uzun bir süre ileri sürdüğü yalan ifadelerini dünya kamuoyunun önünde gün ışığına çıkardığını vurguladı.
Dışişleri Sözcüsü ayrıca, "Bu ABD'li yetkilinin, şimdiye kadar iyi bir şekilde; İran'ın terörle mücadeledeki rolünü, Suriye ve Irak milleti ve devletlerinin yanında durmasının, bazı bölge dışı ülkeler ve bölgesel müttefiklerinin radikal teröristlerin yardımıyla bu bölge halkı ve bağımsız devletleri için gördükleri hayalin esas gerçekleşmeme nedeni olduğunu anlaması bekleniyordu." açıklamasında bulundu.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tepkisinin son kısmında ise, "ABD, Fars Körfezi ile Ortadoğu’da yapmacık ve yalan tehditler oluşturma suretiyle Siyonistlerin uğursuz planları yönünde Müslüman ülkelerin birliğini engelleyerek bölgedeki bazı ülkelere dev miktarda silah satışı yapıp büyük bir ekonomik çıkar elde etmeyi amaçlıyor" diye konuştu.
