Rasthaber – IŞİD'le mücadele koalisyonu çerçevesinde ABD, Suriye’nin kuzeyindeki Menbiç’te özel operasyonlar birliğini bu hafta genişletti. ABD ordu sözcüsü ve koalisyonun halkla ilişkiler direktörü Albay Veale, takviye askerlerin sayısıyla ilgili bilgi vermedi.
ABD ordu sözcüsü Albay Thomas F. Veale yaptığı açıklamada yeni konuşlanmanın bölgedeki koalisyon askerlerinin güvenliğinin sağlanması için bir koruma önlemi olduğunu iddia etti.
Veale, "Koalisyon güçleri, Menbiç Askeri Konseyi ile resmi ilişkileri üzerinden, operasyonlar için ortak bir işbirliği mekanizması oluşturuyor" dedi.
ABD'li askeri sözcü Albay Thomas F. Veale bölgede özel operasyondan kaç askerin konuşlandırıldığını açıklamayı reddetti.
Suriye'nin kuzeyinde bulunan bir Amerika'nın Sesi muhabiri ise ABD güçlerinin Menbiç'in kuzeybatısındaki Sayur Çayı vadisi boyunca yerleştiğini bildirdi.
Önceki gün IŞİD karşıtı koalisyona bağlı askerlere Menbiç yakınlarında saldırı gerçekleşmiş, 1 İngiliz, 1 ABD askerinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.
