Yemenliler BAE Bayrağını Ateşe Verdi/ VİDEO

rasthaber

Rasthaber – İRİB'in bildirdiğine göre, BAE'nin Yemen'in güneyinde nüfuzunu arttırarak bu ülkeyi parçalamaya yönelik girişimlerine karşı Yemen halkı Cuma günü düzenledikleri protesto gösterilerinde BAE'nin bayrağını ateşe verdi.

BAE ve Suudi mütecaviz güçlerin Yemen'i terk etmelerini talep eden protestocular, Yemen'in Güney vilayetlerinde yaşam koşullarının iyileştirilmesini istediler.

Amerika'nın desteğini arkasına alan Suud rejimi, BEA ve bazı diğer Arap rejimlerle beraber Mart 2015'ten itibaren  Yemen'e saldırı düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden abluka altına almış bulunuyor. Suud rejimi ve müttefiklerinin Yemen'e düzenledikleri saldırılarda şimdiye kadar en az 17 bin Yemen'li hayatını kayberderken, 10 binlercesi yaralanmış ve milyonlarcası da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.

Bu Haberi Paylaş