Ayetullah Mekarim Şirazi: İslam Ümmetleri Lübnan Halkına Yardım Etsin

Şii taklit mercilerinden Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Siyonist rejimin Lübnan’daki vahşi saldırılarını kınayarak, Müslüman ümmetlerden, dünya özgürlük yanlılarından ve İslam ülkelerinden bu toprakların savunmasız halkına ve cesur, direnişçi Hizbullah’a destek olmalarını istedi.

Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Siyonist rejimin Lübnan’a yönelik saldırıları üzerine bir mesaj yayımladı. Mesajın metni şu şekildedir:

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
“Biz Allah’a aidiz ve O’na döneceğiz.”

Siyonist rejimin Lübnan’ın bazı bölgelerine yönelik vahşi ve üzücü saldırıları ile yüzlerce savunmasız insanın, özellikle kadın ve çocukların şehit olması ve yaralanması haberi derin bir üzüntü ve keder doğurmuştur.

Hiç şüphesiz, insani ilkelere bağlılığı bulunmayan bu rejim, hastanelere, hayati altyapılara ve sivil merkezlere saldırarak, her özgür insanın vicdanını derinden yaralayan suçlar işlemiştir.

Müslüman ümmetlerin, dünya özgürlük yanlılarının ve İslam devletlerinin, bu toprakların savunmasız halkına ve onların cesur ve direnişçi Hizbullah’ına destek olmaları gerekir. Önceki tecrübeler göstermiştir ki, saldırganlık karşısında her türlü gevşeklik veya uzlaşma, onun tekrarlanmasına ve şiddetlenmesine zemin hazırlar.

İran İslam Cumhuriyeti’nin ilgili kurum ve yetkililerinden de geçmişte olduğu gibi insani ve İslami sorumlulukları çerçevesinde Lübnan halkının acılarını hafifletmek ve onlara destek olmak için çaba göstermeleri beklenmektedir.

Bu büyük musibeti Hazret-i Veliyyü’l-Asr’a (Allah ruhlarımızı ona feda etsin) taziye ediyor, şehitlerin derecelerinin yücelmesini, yaralıların acil şifa bulmasını ve geride kalanlara sabır ve mükâfat verilmesini Yüce Allah’tan diliyorum.

Allah’ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.
Kum – Nasır Mekarim Şirazi

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın