Putin: İran Halkı Egemenliği İçin Cesurca Mücadele Ediyor

Rus lider Putin, İran Dışişleri Bakanı Irakçi ile yaptığı görüşmede İran halkının egemenliği için cesurca ve kahramanca mücadele ettiğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, St. Petersburg’da İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi ile görüştü.

Putin, Rusya’nın İran ile stratejik ilişkilerini sürdürme niyetinde olduğunu vurguladı.

Geçen hafta İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Seyyid Mücteba Hamanei’den bir mesaj aldığını söyleyen Putin, “En içten teşekkürlerimi iletmenizi ve Rusya’nın da İran gibi stratejik ilişkilerimizi sürdürme niyetinde olduğunu teyit etmenizi rica ediyorum. Lütfen bu mesaj için İran Yüksek Lideri’ne teşekkürlerimle birlikte sağlık ve başarı dileklerimi iletiniz” diye konuştu.

Rusya’nın İran halkının bu zorlu dönemi atlatacağını ve barışın geleceğini umduğunu dile getiren Putin, Rusya’nın İran ve bölgedeki diğer ülkelerin çıkarları doğrultusunda Ortadoğu’ya en kısa sürede barışın gelmesi için her şeyi yapacağını kaydetti.

Irakçi ise İran halkının cesareti sayesinde ABD saldırganlığına direndiğini ve direnmeye devam edeceğini belirtti.

Putin’e ve Rusya’ya İran’a verdikleri destek için teşekkür eden Irakçi, Moskova ve Tahran arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık oluşturduğunu ve güçlenmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın