New York Times gazetesi (NYT), İranlı üç yetkiliye dayandırdığı haberinde, üzerinde çalışılan yeni anlaşmanın tüm cephelerde savaşın durdurulmasını içerdiğini yazdı.
NYT’ye konuşan 3 İranlı yetkili, bu anlaşmanın tüm cephelerdeki savaş ve çatışmaları tamamen sona erdireceğini belirtti.
NYT haberinde ayrıca, “Söz konusu anlaşma, nükleer dosyayı (gelecekteki) başka bir aşamaya ertelemektedir” ifadesine yer verdi.
Aynı kaynakların aktardığı bilgilere göre, bu anlaşma neticesinde İran’ın yurt dışında dondurulmuş bulunan 25 milyar dolarlık varlığı serbest kalacak.
İranlı kaynaklar, Pakistan ve Katar’dan gelen arabulucuların bu anlaşma taslağının hazırlanmasını kolaylaştırmada önemli bir rol oynadıklarını vurguladı.
