Lula’dan Trump’a: İşimize Karışma

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ABD Büyükelçisi Daniel Perez’in akreditasyonunun seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva, ABD Büyükelçisinin akreditasyonunun ülkedeki seçimlerden ancak sonra gerçekleşeceğini belirterek, Trump’ın Brezilya’nın iç işlerine müdahalesini reddetti.

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva, ABD’nin Brezilya Büyükelçisi Daniel Perez’in akreditasyonunun ülkedeki seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini doğruladı.

Brezilya ayrıca, ABD’nin Perez’i “belirli diplomatik yükümlülükler yerine getirilmeden önce” bu göreve atamasına itiraz etti.

Lula da Silva, “ABD Başkanı Donald Trump ile yüz yüze konuşmak istiyorum. Ona, ‘Brezilya’nın işlerine ve seçimlerimize karışma’ diyeceğim” ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki gerilim farklı alanlarda giderek tırmanıyor. Bunlar arasında diplomatik anlaşmazlıkların yanı sıra ABD’nin Brezilya ihracatına uyguladığı gümrük vergilerinden kaynaklanan ekonomik gerilim de bulunuyor.

Siyasi açıdan ise en önemli gerilim başlıklarından biri, önümüzdeki ekim ayında yapılacak seçimlerin yaklaşması. Trump, Lula da Silva’nın sağ kanattaki rakibi, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun oğlu Flávio Bolsonaro’ya destek veriyor.

 

Bu Haberi Paylaş
Yorum Bırakın