Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, yayımladığı bir açıklamada Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin iki İHA (insansız hava aracı) ile işgal altındaki Ümm el-Reşreş (Em-el-Reşraş / Eilat) limanında iki hedefi başarıyla vurduğunu bildirdi.
Yahya Seri, ayrıca önceki gece birkaç İHA’nın yine Ümm el-Reşreş limanı ile işgal altındaki güney bölgelerden Be’er Şeva (Beersheba) bölgesindeki hedefleri vurduğunu; bu saldırının da başarıyla sonuçlandığını belirtti. Seri, bu operasyonun son 24 saat içinde gerçekleştirilen ikinci harekât olduğunu vurguladı.
İşgal rejimi medyası, Yemen İHA’sına karşı çok sayıda hava savunma sistemi kullanılmasına rağmen savunmanın başarısız kaldığını itiraf etti; bunun üzerine işgal güçlerinin hava kuvvetleri, bu başarısızlığın sebeplerini araştırmaya başladılar. Reuters ve diğer kaynaklar, Demir Kubbe sisteminin İHA’yı engelleme çabalarında başarısız olduğunu ve İHA’ya karşı fırlatılan iki önleyici füzenin başarısız olduğunu; İHA’nın Eilat’a isabet ettiğini bildirdi.
İşgalci tarafın İbranice kaynaklarına göre Eilat’ta İHA saldırısı sonucu yaralı sayısı 50’ye kadar yükseldi. Bu kaynaklar, son üç hafta içinde üçüncü defa Yemen kaynaklı bir İHA’nın İsrail’in hava savunma hatlarını aşmayı başardığını iddia ettiler.