Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İran ateşle oynuyor. Obama’nın ‘kibarlığını’ takdir etmeli. Ben Obama gibi kibar olmayacağım!” ifadelerini kullandı.
Trump daha önce basın mensuplarının ‘İran’a askeri müdahaleyi düşünüyor musunuz?’ şeklindeki sorusuna ‘masadaki her seçeneği değerlendiriyoruz’ cevabını vermişti.

Trump’ın bu açıklamasından sadece 20 dakika sonra ise İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter’dan iki mesaj paylaştı.
Zarif’in yer aldığı 2 dakikalık bir videoya yer verilen ilk mesajda, “İran, güvenliğini halkından sağladığı için tehditlerden etkilenmez. Hiçbir zaman bir savaş yaratmayacağız ama sadece kendi savunma araçlarımıza güveniriz” ifadeleri kullanıldı.
İkinci paylaşımda ise “Silahlarımızı meşru müdafaa haricinde hiç kimseye karşı kullanmayacağız. Bakalım bize bu suçlamaları yöneltenler de aynı açıklamayı yapabilir mi?” denildi.
