ABD Suriye’den Çekildiğini Açıklamasına Rağmen Yeni Bir Üs İnşa Ediyor

rasthaber

Rasthaber – Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Uluslararası IŞİD Karşıtı Koalisyon Üssü'ne uçak yakıtı, silah, askeri teçhizat ve lojistik ekipman taşıyan düzinelerce kamyonun gönderildiğini açıkladı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden bir kaynak, Irak Kürdistan’ından gelen lojistik ekipman, silah ve yakıt taşıyan kamyonların bölgedeki Uluslararası IŞİD Karşıtı Koalisyon Üssüne doğru hareket ettiklerini vurguladı. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi devamında; “Uluslararası koalisyon, Suriye'den çıkış yapıldığını açıklamasına rağmen, Fırat’ın doğusunda yeni bir askeri üs inşa ediyor” dedi. 

Bu üs, Fırat Nehri'nin doğu kıyısında IŞİD terörist grubunun işgal altındaki alanı çevresinde bulunan Hacin bölgesindedir ve Kürt güçlerinin kontrolü altında bulunmaktadır.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin, 17 Aralık günü Suriye'nin kuzeyindeki Fırat’ın doğu bölgelerindeki askeri üsse, 150 kamyon askeri, yakıt ve lojistik ekipman gönderdiğini açıkladı.

Bu Haberi Paylaş